Életrevalók - a Játékszín előadása Dunaszerdahelyen

Életrevalók - a Játékszín előadása Dunaszerdahelyen

2018. június 8-án, pénteken 15.00 és 19.00 órától Eric Toledano - Olivier Nakache Életrevalók című igaz meséjét mutatja be a Játékszín, a dunaszerdahelyi Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban. Belépő I.o. 20 euró, II.o. 19 euró. A délutáni előadásra nyugdíjas- és diákjegy is váltható 18 euró értékben. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

A megható történet egy különös pár - egy kerekesszékre ítélt arisztokrata és ápolója, a külvárosi szegénynegyedben élő, börtönviselt fiatalember - őszinte barátságról, előítéletekkel leszámoló kapcsolatról szól…

2011-ben készült Életrevalók című film megtörtént eseményt dolgoz föl. Philippe Pozzo di Borgo, a nagy múltú Pommery pezsgőgyár ügyvezető igazgatója 1993-ban egy siklóernyős baleset következtében nyaktól lefelé megbénul. 42 évesen szembe kell néznie a kirekesztettség és a tehetetlenség érzésével. Ezzel az érzéssel szembesül a bevándorló Abdel is, akit viszont származása, szociális helyzete miatt vet ki magából a társadalom. Talán ezért is őt választja Philippe az ápolójának a több tucat jelentkező közül. Egymásra találásukról később mindketten könyvet írnak, dokumentum- és játékfilm is készül róluk. Egymás elfogadásának tanulságos meséje ez, melynek magyar színpadi adaptációját a Játékszín közönsége láthatja először.

 

Főszereplők

Philippe - Hirtling István
Driss - Vadász Gábor

További szereplők

Kovács Dézi
Zsurzs Kati
Szőlőskei Timea
Petyi János
Szirtes Balázs

Rendező: Horgas Ádám

ATEMPO.sk