Colm Toibin Mária testamentuma - Nagy Mari önálló estje Esztergomban

Colm Toibin Mária testamentuma - Nagy Mari önálló estje Esztergomban

2018. augusztus 10-én, pénteken 21.00 órától Colm Toibin Mária testamentuma című monodrámáját mutatja be Nagy Mari (Nemzeti Színház) Esztergomban, a Várszínházban. Belépő 2000 forint. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

Mi a hit? Meg kell-e halni a hitért? Meg kell-e ezért halni egy anya fiának? Vagy bárki fiának? Milyen az a világ, ahol egy anyja szeme láttára keresztre feszített fiú a remény jelképe? Szebb ez az új, megváltott világ? Milyen terhet hordoz az az anya, aki elengedte a fiát? Cserébe a világért. A világ megváltásáért. Elengedte-e egyáltalán? Mégis, mit jelent egy anyának, egy fia nélküli világ?

Ezekre a kérdésekre keressük a választ anyukámmal az ír származású Colm Toibin Mária testamentuma című kisregényén keresztül – mondja a Viktor Balázs, aki édesanyját, Nagy Marit rendezi a Mária evangéliuma című előadásban.

Jézus és Mária történetét mindenki ismeri a keresztény világban, talán az egész világon, de az anya és a fiú történetéről keveset tudunk. Toibin az anya és fia kapcsolatát írja le a magányos anya szemszögéből.Toibin az ismert történet vakfoltjait tölti meg élettel, „emberrel”. Mária hite mélyebb, mint bárkié. A fiában hisz.

Írta: Colm Toibin
Fordította: Bíró Yvette
Szöveg: Kautzky-Dallos Máté és Viktor Balázs
Rendezte: Viktor Balázs

ATEMPO.sk