Tél - Rákász Gergely koncertje Salgótarjánban

Tél - Rákász Gergely koncertje Salgótarjánban

2018. október 19-én, pénteken 19.00 órai kezdettel kerül sor Rákász Gergely orgonaművész koncertjére Tél címmel a salgótarjáni Váczi Gyula Alapfokú Művészeti Iskola hangversenytermében. A műsorban Bach és Vivaldi művek csendülnek fel. Belépő 2500 forint. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

Vivaldi ez a klasszikus zenei szupersztár fényes csillagként ragyogott a korabeli európa egén, bár közelebbről megnézve üstököst láttunk volna egyik jövedelmező megbízástól a másikig száguldani, mindenkit inspirálva aki csak hallotta. Egocentrikus volt, hencegő, élvezte a sikert, a pénzt, ahol lehetett kibújt a köznapi szabályok alól, ám ne legyünk ezért haragosak rá! Isten beszélt belőle, de mégiscsak ember volt.

Bach viszont ritkán mozdult ki otthonról, szeretett a saját közegében dolgozni, mégis beolvasztott a stílusába minden értékes zenei gondolatot, amivel találkozott. Nehéz elképzelni két jobban különböző életutat és életvitelt.

A koncerten szellem találkozik az érzékiséggel. Bach mindig intellektuális kihívásként tekintett a zenére, Vivaldit viszont elsősorban az érdekelte, hogy a zenéje elbűvölő legyen. Szigorú szerkesztettség és Isten szolgálata az egyik, hangzatos dallamívek, amelyek élénk érzelmeket közvetítettek a másik oldalon. Ezt játsza el a művész a “Tél” című koncertjein.

ATEMPO.sk