Az ördög - a Váci Dunakanyar Színház és a Zenthe Ferenc Színház produkciója Gútán

Az ördög - a Váci Dunakanyar Színház és a Zenthe Ferenc Színház produkciója Gútán

2018. november 11-én, vasárnap 18.00 órától kerül bemutatásra Molnár Ferenc Az ördög című vígjátéka a Váci Dunakanyar Színház és a Zenthe Ferenc Színház közös előadásában a gútai Városi Művelődési Központban. Belépő elővételben 10 euró, a helyszínen 13 euró, balkon 8 euró. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

Molnár Ferenc örökérvényű Mefisztó-története, Az ördög fordulatokban gazdag, éles humorú vígjáték, amely bravúros érzékenységgel világítja át a férfi-nő viszony legrejtettebb mélységeit.

János, a tehetséges festő izgatottan várja legjobb barátja feleségét, Jolánt, hogy megfesse a portréját. A találkozás kínos, mindketten próbálnak felülkerekedni egymás iránt táplált, elfojtott szerelmükön. Jolán már éppen készülne modellt ülni, amikor váratlanul megjelenik egy elegáns és sötét tekintetű alak, az Ördög. „Sehonnan se jöttem és sehova se megyek. Itt vagyok.” – mondja, és itt is marad, amíg ravasz tervét véghez nem viszi. Nem nyugszik, míg fel nem fedi a leplezett vágyakat, s a két szerelmest alaposan meg nem kísérti.

 

Szereplők

László - Máté Krisztián
Jolán - Bozó Andrea
János - Fenyő Iván
Ördög - Mészáros Máté
Elza - Eke Angéla
Selyem Cinka - Házi Anita
András - Erdélyi Gábor
Vendég - Falati Hedvig
Vendég - Kántor Zoltán

Rendező - Bakos-Kiss Gábor

ATEMPO.sk