Puss Tamás, Hushegyi János és Pongó Teodor zenés beszélgetése Pozsonyban

Puss Tamás, Hushegyi János és Pongó Teodor zenés beszélgetése Pozsonyban

2018. december 5-én, szerdán 18.00 órától a zenés beszélgetésre kerül sor fiatal felvidéki zenészekkel, a zenei pályafutásukról, lazán, tabuk nélkül, sok-sok élet írta sztorival megtűzdelve.

Az est vendégei Hushegyi János, a The Butchers nevű blues formáció egyik alapító tagja, Pongó Teodor, a Klons együttes dobosa és Puss Tamás, a Phoenix RT frontembere. A beszélgetést Lengyel Diana vezeti.

Hogyan jut el valaki oda, hogy a 2014-es X faktor győztesének dobosa lesz? Hogyan lehet egy laza nyári dalhoz "balatoni" klippet forgatni a hátsó kiskertben? Meg lehet-e élni a zenészkedésből, és ha igen, miért nem? Mennyire támogatja a hazai média az itteni együtteseket, játszák-e rádiók az itteniek dalait? A digitális korszakban ma már tényleg mindenki kiadhat CD-t? Hogyan válik valaki külföldön is ismertté, jobb az anyanyelven dalokat írni vagy kötelező az ismertté váláshoz az angol? Mekkora törést jelent a zenekar életében a tagcsere, vagy ha az énekesnő terhes lesz? Mikortól válik valaki hobbizenészből profi előadóvá? És ami a legfontosabb, tényleg dobálnak-e be a lányok bugyikat koncert közben? - ezekre és még sok más kérdésre kapunk választ a PDM-teázás következő részében.

Mindenkit szeretettel várnak a szervezők a Pozsonyi Magyar Intézet új épületében.

ATEMPO.sk