Füleki cigány zenészek és zenekarok - fényképkiállítás Füleken

„Füleki cigány zenészek és zenekarok” - Fényképkiállítás Füleken

2018. december 13-án, csütörtökön 17.00 órai kezdettel kerül sor a "Füleki cigány zenészek és zenekarok" című kiállítás megnyitójára a füleki Városi Honismereti Múzeumban.

A tárlaton bemutatásra kerülnek a 20. század azon ismert zenészdinasztiái és zenakarjai, amelyek elmaradhatatlan részei voltak Fülek és a környék lakodalmainak, táncmulatságainak és temetéseinek. Tagjai országos szinten képviselték a várost különböző zenei formációkban, így bátran kijelenthetjük, hogy a cigányság e csoportja vívta ki legjobban a többségi társadalom elismerését, mely elősegítette integrálódásukat és lehetőséget teremtett kiemelkedésükre.

A kiállítás tartalmas része lesz az idei városi karácsonyváró rendezvénysorozatnak, hiszen a látogatók ismét kellemes karácsonyi hangulatra számíthatnak a megnyitó folyamán. A gyerekek karácsonyfát díszíthetnek, a felnőtteket pedig molnárkalács és forralt bor várja. A megnyitón fellép a Görcsi Rudolf és Ökrös Gyula “Mogyi” zenekara.

Az egykori füleki cigány zenészeket és zenekarokat bemutató kiállítás 2019. február 5-ig tekinthető meg. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

ATEMPO.sk