Jóvilágvan és Kaukázus koncert Székesfehérváron

Jóvilágvan

2019. március 23-án, szombaton este kerül sor a Kaukázus KpOp című albumának lemezbemutató koncertjére a székesfehérvári Petőfi Kultúrtanszékben. Az est folyamán a régi „kötelező” nagy dalok mellett természetesen új szerzeményeket is bemutatnak tánczenével és "pimaszokos" szövegekkel.

A koncert vendége a párkányi Jóvilágvan zenekar. Kapunyitás 20.00 órakor. Belépő elővételben 1700 forint, a helyszínen 2200 forint. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

KpOp című lemezanyag mindenféle dolgokról nem, viszont a nagy idomulástól kellemesebbé tetsző emlékekről, érzelmi hajlékonyságról, nem várt világi bulvárosodásról, az utolsó űrhajó kilövéséről és természetesen rólunk szól.

A frontember új tagokat kért fel ezen remélhetőleg izgalmas közeljövőre. Minden dalhoz speckó szövegvideók tartoznak, segítenek rávilágítani, hogy a látszólagos összefüggéstelen dolgok milyen meglepően kötődnek, gyakorolnak hatást egymásra és ránk a főszereplő emberekre.

Kaukázus "K.U.S." című lemeze 2014-ben jelent meg, mellyel két évig koncertezett az alter rockot játszó banda országszerte. A "Szalai Éva", a "Tartós béke" és a "Teszkó" után "Hatból a három" és a "Mindenki" dalokat is játszották a rádiók. 2016-ban volt az utolsó nyilvános koncert.

Jóvilágvan 2007-ben alakult, jelenleg a legismertebb szlovákiai magyar underground zenekar. A zene iránti alázat, egymás szeretete és a lokálpatriotizmus jellemzi őket. Zenéjükben a pszichedélia legmélyebb bugyraiból az éteri szépségig igyekeznek nyújtózkodni.

ATEMPO.sk
Fotó: Zaťko Ervin