Dés László Quartet koncert - Rómer JAZZ-klub Győrben

Dés László Quartet koncert - Rómer JAZZ-klub Győrben

2019. február 27-én, szerdán 19.00 órától a Dés László Quartet ad koncertet a RómerJAZZ-klub keretében Győrben, a Rómer Házban. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

Dés László 1974 óta van jelen a magyar zenei életben. Számos díjat nyert jazzfesztiválokon San Sebastiantól Karlovy Vary-ig. Jól ismert előadóként és szerzőként is folyamatosan dolgozik, számos magyar filmhez szerzett zenét. Szaxofon játékával meghatározó színfoltja a magyar jazz zenei életének.

Dés András számos népszerű jazz-együttes tagjaként turnézik Európa-szerte. A jazz zene mellett az egyéb kortárs zenei stílusokban is otthonosan mozog. Az elmúlt évek során egyéni ütőhangszeres technikát fejlesztett ki, amelyben jobb kezével dobosként, a ballal pedig ütőhangszeresként játszik.

Lukács Miklós a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem elvégzése után a klasszikus zene mellett egyre elmélyültebben kezdett foglalkozni a dzsessz különféle világával és kortárs zenével. Pályafutása során olyan neves dzsesszmuzsikusokkal lépett fel, mint Uri Caine, Steve Colman, Archie Shepp, vagy például a világhírű szaxofonos, Charles Lloyd. Virtuóz cimbalom játékával mindenkor nagy élményt nyújt a jazz koncertek közönségének.

Fenyvesi Márton gyermekkora óta folytatott zenei tanulmányokat. 2006-ban a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszékének hallgatója lett. 2010 szeptembere óta az Egressy Béni Jazz Konzervatórium művésztanára, magánúton pedig gitárt és zeneelméletet is oktat.

ATEMPO.sk