Break Eat - Breakbeat Session buli Komáromban

Break Eat - Breakbeat Session buli Komáromban

2019. március 1-én, pénteken 21.00 órától fergeteges buli kerül megrendezésre Break Eat - Breakbeat Session címmel, a City Reboot jóvoltából, a komáromi RÉV - A Magyar Kultúra Házában.

A Breakbeat az elektronikus zenéhez áll közel, minimalisztikus jellegű. Legtöbb elektronikus zene alapját egy lineáris ritmuslap jelenti, ám ennél a stílusnál a ritmikába csempészve tört hatást az eredményez. Innen ered az elnevezése is.

Ennek a kifejezésnek a neve és modern jelentősége az 1970-es években, az USA-ban, a hip-hop megjelenésének korszakából származik. Sok más zenei stílussal, hangzással találkozhatunk egy-egy dalon belül is, pl: Hip-Hop, Funky, Jungle... A stílus kb. a 90-es évek és a 2000-es évek között virágzott, olyan előadók által mint Adam Freeland, Plump DJs vagy a magyar Ludmilla és Palotai.

A belépő 3 euró. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

Fellépők

Bion (Handbreak)
Biont az Újvári Handbreak crew tagját, alapvetően drum n bass bulikon lehet látni és hallani,de szeret más stílusokban is kalandozni-ahogy a breakbeatben is.

Fox (Konkoly)
Fox aka Bálint Liszka a városunk nevében adagolja nekünk majd a beateket

Brando (Highland Underground)
Zolta (Highland Underground)
Brando és Zolta Újfaluról, kitartó breakbeat képviselői és lemez lovagok.

Psycho (City Reboot)
Psychót, aki a csoport oszlopos tagja is hallhatjuk majd az estén. A buli ötlete tőle származik. Jól ismert “sound system-jéröl” fog szólni a nóta.

ATEMPO.sk