Jazz és Gershwin - Karosi Júlia Quartet koncert Bodrogkeresztúron

2019. március 16-án, szombaton 19.00 órakor a Keresztúri esték programsorozat következő eseményére kerül sor. Ezúttal a Karosi Júlia Quartet ad koncertet a bodrogkeresztúri Henye Borbárban. Belépő 1000 forint. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

„Karosi Júlia énekesnő az egyik legválasztékosabb ízlésű hazai jazzelőadó, aki tudatosan építi saját repertoárját az igényes megszólalás és a közérthető, de egyértelműen modern stílus jegyében.” – írta Zipernovszky Kornél Karosi Júliáról az énekesnő 2019. február 10-i Müpa-koncertjét beharangozó cikkéban (Müpa Magazin, 2019. január-február, Júlia koncertje a Jazz Showcase zárókoncertje volt).

A 2018 őszén, George Gershwin születésének a 120. évfordulójára megjelent album egyik különlegessége, hogy élő koncertfelvételt rögzít: az ősbemutató a Zeneakadémián volt, s a varázsos dalok azonnal nagy sikert arattak. A koncert hangulata a Broadway show-k világát idézi, ugyanakkor a dalok Fenyvesi Márton új hangszerelésében, valamint hangzásvilágukban is egyediek, modernek. Akik jól ismerik Gershwin dalait, mint amilyen például a Summertime vagy az I got rhythm, azok számára is tartogat a lemezbemutató koncert izgalmas meglepetéseket.

 

A Karosi Júlia Quartet tagjai:

Karosi Júlia – ének
Tálas Áron – zongora
Bögöthy Ádám – nagybőgő
Varga Bendegúz – dob

ATEMPO.sk