Egy nap, mely örökké tart - a Tsízió Diákszínpad előadása Alsószeliben

Egy nap, mely örökké tart - a Tsízió Diákszínpad előadása Alsószeliben

2019. március 16-án, szombaton 18.30-tól „Egy nap, mely örökké tart…” című műsorával emlékezik az 1848/49-es forradalom és szabadságharc hőseire a Tsízió Diákszínpad (galántai Kodály Zoltán Gimnázium), az alsószeli kultúrházban. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

Március 15-e minden magyar számára egy különleges, felemelő és örökké tartó érzés. A Tsízió Diákszínpad minden évben igyekszik egy kis műsorral tisztelegni e nemes ünnep előtt.

"Előadásunk kicsit eltér a klasszikus ünnepi műsoroktól, de nagy tisztelettel és odaadással készítettük. Szeretnénk e nemes nemzeti forradalmunkat nem csak egy márciusi pillanatfelvételként ábrázolni, hiszen a hősök másfél éven keresztül harcoltak az igazságért, a hazáért, és a márciusi ifjakon kívül még sok százezren emelték fel hangjukat a szabadságért, kardjukat az elnyomás ellen.

"Egy nap, mely örökké tart…” - Ez a cím utal a számunkra örök Március 15-énkre, mely nekünk, magyaroknak a szabadság szimbóluma is egyben, és utal arra a csavarra, melyre csak a darab végén derül fény."

ATEMPO.sk