Gyermekek fénye - a Magyarock Dalszínház előadása Dél-Komáromban

Gyermekek fénye - előadás a Magyarock Dalszínház előadásában Dél-Komáromban

2019. március 27-én, szerdán 19.00 órától kerül bemutatásra Szűts István - Szőke István Attila tollából a Gyermekek fénye című rockopera Don Bosco élete alapján a Magyarock Dalszínház előadásában. Belépő 1500 forint. Az előadás a Színházi Világnap keretében valósul meg. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők Dél-Komáromba, a Jókai Moziba.

 

A rockopera Bosco Szent János élete alapján készült. Bemutatja Don Bosco tevékenységét a torinoi utcagyerekek között, felvillantva gyerekkorát és elköteleződését az ifjúság nevelése iránt.

A darab szellemisége jól mutatja be Don Bosco sajátos nevelési stílusát, ami az örömre, a játékra és a közösségre épül. Az így kialakult bizalom segít átlendülni a nehézségeken. Látjuk, ahogy a Don Bosco által nevelt fiatalok Atyjukkal akarnak maradni, folytatni az ő művét és így megszületik a szalézi szerzetes közösség.

Az előadás tértől - időtől elszakadva bemutatja a másik felé forduló, őt támogatni, nevelni akaró szeretet hogyan ad életet a legnehezebb körülmények között is.

 

Főbb szerepekben

Csengeri Attila
Gerdesits Ferenc
Kuczmann Ágnes
Laklóth Aladár
Reni Tóth
Mészáros Tamás
Tar Gabriella
Makrai Pál

Szövegíró: Szőke István Atilla
Zeneszerző: Szűts István (Kormorán)

ATEMPO.sk