Erdő - a Zenthe Ferenc Színház premier előadása Salgótarjánban

Erdő - a Zenthe Ferenc Színház premier előadása Salgótarjánban

2019. március 27-én, szerdán 19.00 órai kezdettel mutatja be legújabb darabját a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház. Ezúttal A. Ny. Osztrovszkij Erdő című vígjátékának premierjére kerül sor. Az előadást Susán Ferenc rendezte, főbb szerepekben Jakab Csaba, Vándor Éva, Erdélyi Gábor és Farkas Zoltán látható.

A premier előadás a Színházi Világnapon kerül bemutatásra. Belépő 3500 és 3000 forint, illetve Székfoglaló Premier Bérlet. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

Frivol komédia egy köztiszteletben álló özvegyasszonyról szól, aki egy kis darab erdőért akárkit megkaphat…

Az Erdő a színészkedés, a szerepjátszás, mint életstratégia körül forog.

Komédia egy köztiszteletben álló, ámde szerelmes természetű özvegy, földbirtokosnőről Gurmizsszkaja asszonyról. A nőisége indiánnyarát élő földbirtokosnő, egyre-másra kótyavetyéli el vagyonát és potom áron vesztegeti erdőbirtokát. Mindezt azért teszi, hogy huszonéves kiszemeltjét, az örökös bukott diákot maga mellett tarthassa. Kegyelemkenyéren tartott unokahúgát szeretné a fiúhoz feleségül adni, hogy így zárhassa ki a lányt az örökségből. De a lány egy olyan ifjúba szerelmes, aki megfelelő hozomány nélkül nem házasodhat.
Gurmizsszkajának a frigy létrehozás mellett fejfájást okoz rég nem látott unokaöccsének, egy újabb örökösnek a váratlan felbukkanása is...

 

Szereplők

Gurmizsszkaja - Vándor Éva
Szomorov - Rácz János
Vigov - Baksa Imre
Voszmibratov - Jakab Csaba
Bulanov - Farkas Zoltán
Karp - Szívós Győző
Ulita - Kovács Vanda
Akszjusa - Tolnai Klára
Pjotr - Máté Krisztián
Milonov - Erdélyi Gábor
Bodajev - Albert Péter

Dramaturg: Sándor Zoltán
Díszlet- és jelmeztervező: Pallós Nelli

ATEMPO.sk