Én és a kisöcsém - a Körúti Színház előadása Szepsiben

Én és a kisöcsém - a Körúti Színház előadása Szepsiben

2019. május 2-án, csütörtökön 18.00 órától kerül bemutatásra Eisemann Mihály és Szilágyi László tollából az Én és a kisöcsém című zenés bohózat a budapesti Körúti Színház vendégelőadásában. Belépő 10 euró. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők Szepsibe, a Városi Művelődési Központba.

 

Eisemann Mihály és Szilágyi László 1934-ben írta meg a zenés vígjátékot, amely a műfaj egyik legkedvesebb és legszellemesebb klasszikus darabja lett. Remek humor, pimaszság, az ötletek tobzódása, miközben a szerzők elegáns iróniával fejet hajtanak a műfaj szigorú szabályai előtt.

Mély emberismeret sejlik föl a bohózat mögül és egy csipetnyi bölcsesség: hogy néha egyetlen tétova pillanaton áll vagy bukik a sorsunk. Szereplőink elcsúsznak a banánhéjon, de puhára esnek. És a darab végén könyörtelenül les rájuk a boldogság, a happyend.

A komédiából kiderül, hogy „Holdvilágos éjszakán miről álmodik a lány?”, miért utazik Velencébe fiúruhában egy szerelmes kisasszony, és ki az a „dr. Sas és dr. Vas, a borzasztó furcsa két pasas”.

 

Szereplők

Kelemen Félix - Koltai Róbert
Kelemen Kató - Placskó Emese
Vadász Frici - Gyebnár Csekka
Andersen - Pecsenyiczki Balázs
Sas - Oroszi Tamás
Vas - Lipták Péter
Zolestyák - Szabó Kristóf
Piri - Lehel Kata
Bözsi - Karaivanov Lilla
Végrehajtó - Kozel Dániel

Jelmez: Szeibert Kati
Zenei vezető: Kemény Gábor
Rendezte: Koltai Róbert

ATEMPO.sk