Virágeső - a Teátrum Színház előadása Kassán

Virágeső - a Teátrum Színház előadása Kassán

2019. május 4-én, szombaton 17.00 órától Csáky Pál Virágeső című, egyfelvonásos színpadi játékát mutatja be a Teátrum Színházi Polgári Társulás a kassai Márai Stúdióban.

A rendezvényen fellép a Csermely Kórus és a Vox Columbellae énekkar Havasi József vezényletével, valamint verset mond Demkó András. A műsor házigazdája Mihályi Molnár László. A rendezvény védnöke Haraszti Attila, kassai főkonzul.

A belépés ingyenes. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

A darabról:

A színpadi játék rólunk, felvidéki magyarokról szól. Küzdelmeinket, mindennapi harcainkat mutatja be a hatvanas évektől kezdve egészen a rendszerváltásig, illetve a jelenkorig egy idősebb színészházaspár visszaemlékezésein keresztül.

Egy olyan korszakra koncentrál, ahol a diktatúra az ember csontjáig hatol, és még a kultúra területén sem lehet szabad az ember. De nem csak a művészi önkifejezést kontrollálják – magyarnak lenni sem szabad. Istenhívőnek lenni pedig már végképp nem tanácsos…

Vajon milyen helyzetbe kerülhet egy művész, aki nem képes elviselni a kommunista diktatúra ostobaságait, és aki egyúttal ki akar tartani magyarsága mellett? A helyzetet csak a legerősebbek élhetik túl. Hogy mi ad ehhez erőt? Kiderül a színműből.

 

Szereplők

Főhős - Dráfi Mátyás, Jászai díjas színművész
A főhős felesége - Kolti Helga, magyarországi művésznő
Tarics Péter
Tóth László
Borsó Ákos

Rendező: Dráfi Mátyás, Jászai díjas színművész

ATEMPO.sk