Asszooony! - a Csavar Színház előadása a Családi Napon Budapesten

Asszooony! - a Csavar Színház előadása

2019. május 18-án, szombaton 11.30-tól kerül bemutatásra az Asszooony! című népmese a Csavar Színház előadásában Budapesten, a Pestújhelyi Közösségi Házban, az idei Családi Nap keretében. A belépés ingyenes. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

A világ mesekincsének java részét azok a mesék alkotják, amelyek a férfi-nő kapcsolatról mondanak el nagyon lényeges, fontos üzeneteket. Felismerni és megszeretni a másikat, aki egyszerre ugyanolyan mint mi, mégis annyira más, tisztelni a másik másságát nehéz feladat. A mesék eltűnt korok bölcsességével megmutatják nekünk, hogy mindezt lehet jól is csinálni, noha ez még a mesehősöknek sem könnyű. A mesehős nem más, mint mintaadó személy, aki megmutatja nekünk a nehéz helyzetekből kivezető utat, a mesemotívumok pedig olyan képi szimbólumok, amelyek megdöbbentő erővel nyitnak meg előttünk addig ismeretlen, elgondolni sem mert lehetőségeket.

Egy magyar népmese (Buták versenye) mely segítségével rendkívül humoros megközelítésben mutatjuk be a férfi és nő közti állandó konfliktust, lélekfrissítő képet tárva a nézők elé, amelyek nemcsak a másik megértéséhez és elfogadásához segítik hozzá a nőt vagy férfit, hanem kapcsolatuk szebbé, jobbá tételéhez is, vagyis végső soron a szerelem győzelméhez. Ennek első lépése, hogy a férfi megértse és elfogadja a nőt, a nő pedig értse és fogadja el a férfit. Még a mesék sem állítják, hogy ez könnyen megvalósítható!

Díszletes, kosztümös, zenés, táncos, interaktív előadás, mely kicsiknek vidámságot és jókedvet csinál, nagyoknak pedig gyógyírként is szolgál: utat találni a másikhoz.

 

Előadják

Kiss Szilvia
Gál Tamás (Jászai Mari díjas)
Mester László

Látvány: Őry Katalin Rozália (Magyarország)
Zene: Gál Tamás (Jászai Mari díjas), Bodonyi András
Rendezte: Gál Tamás (Jászai Mari díjas)

ATEMPO.sk