Tavaszbúcsúztató komolyzenei koncert Füleken

Tavaszbúcsúztató komolyzenei koncert Füleken

2019. május 30-án, csütörtökön 17.00 órától a Palovič testvérek, Jordana és Ivan zongora–brácsa duója ad hangversenyt a füleki művészeti alapiskola koncerttermében. Belépő 3 euró. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

Ivan Palovič brácsaművész Pozsonyban, Zürichben és Salzburgban tanult, majd a Pozsonyi Művészeti Főiskolán szerzett artis doctor fokozatot, jelenleg pedig az intézmény Zene- és Táncművészeti Karának tanára.

Jordana Palovičová zongoraművész Pozsonyban, Londonban és Lübeckben végezte tanulmányait, majd a Pozsonyi Művészeti Főiskolán doktorált, melynek jelenleg docense.

A testvérpár előadásában Suchoň, Brahms, Szymanowska, Zeljenka és Bowen darabjai csendülnek fel.

A Füleki Városi Művelődési Központ 2019-ben indította el új programsorozatát Zenés évszakok címmel. Kamarakoncertekkel szeretné közelebb hozni a klasszikus zenét az érdeklődőkhöz, A teltházas téli komolyzenei koncerten a Beliczay Quartet mutatkozott be nagy sikerrel a Városi Honismereti Múzeum galériájában. A május végi tavaszi hangversenyt követően a nyári komolyzenei koncert júliusban, az UDVart fesztivál keretében valósul meg, amelyen Štefan Szabó és Ján Fiala gitár–vibrafon kettőse hallható majd. A Zenés évszakok sorozatát ősszel a Reiter Duo hegedűkoncertje zárja. A tavaszi koncert társszervezője a Füleki Művészeti Alapiskola. A Füleki Városi Művelődési Központ egész éves rendezvénysorozatát a Művészeti Alap támogatja.

ATEMPO.sk