Családi Nap Bánkon

Családi Nap Bánkon

2019. június 15-én, szombaton Családi Napot rendeznek a bánki tószínpadon. A rendezvényen koncertet ad a Katáng zenekar és a Misztrál együttes, valamint a Csavar Színház bemutatja az Asszooony! című népmeséjét. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

Program

10.00 Katáng zenekar
11.30 Kerekasztal beszélgetés Nőkkel Nőkről
Egyensúlyban munka és magánélet - a sikeres nő titka
14.00 Felvidéki Rockszínház előadása

16.00 Asszooony! - a Csavar Színház előadása

A világ mesekincsének java részét azok a mesék alkotják, amelyek a férfi-nő kapcsolatról mondanak el nagyon lényeges, fontos üzeneteket. Felismerni és megszeretni a másikat, aki egyszerre ugyanolyan mint mi, mégis annyira más, tisztelni a másik másságát nehéz feladat. A mesék eltűnt korok bölcsességével megmutatják nekünk, hogy mindezt lehet jól is csinálni, noha ez még a mesehősöknek sem könnyű. A mesehős nem más, mint mintaadó személy, aki megmutatja nekünk a nehéz helyzetekből kivezető utat, a mesemotívumok pedig olyan képi szimbólumok, amelyek megdöbbentő erővel nyitnak meg előttünk addig ismeretlen, elgondolni sem mert lehetőségeket.

Egy magyar népmese (Buták versenye) mely segítségével rendkívül humoros megközelítésben mutatjuk be a férfi és nő közti állandó konfliktust, lélekfrissítő képet tárva a nézők elé, amelyek nemcsak a másik megértéséhez és elfogadásához segítik hozzá a nőt vagy férfit, hanem kapcsolatuk szebbé, jobbá tételéhez is, vagyis végső soron a szerelem győzelméhez. Ennek első lépése, hogy a férfi megértse és elfogadja a nőt, a nő pedig értse és fogadja el a férfit. Még a mesék sem állítják, hogy ez könnyen megvalósítható!

Díszletes, kosztümös, zenés, táncos, interaktív előadás, mely kicsiknek vidámságot és jókedvet csinál, nagyoknak pedig gyógyírként is szolgál: utat találni a másikhoz.

Előadják

Kiss Szilvia
Gál Tamás (Jászai Mari díjas)
Mester László

Látvány: Őry Katalin Rozália (Magyarország)
Zene: Gál Tamás (Jászai Mari díjas), Bodonyi András
Rendezte: Gál Tamás (Jászai Mari díjas)

19.00 Misztrál együttes koncertje

 

Kísérőprogramok

Gyermek programok: Játékvásár Családi Bölcsőde (Lamenda Alapítvány)
Arcfestés, csillámtetoválás, lufi hajtogatás, tűzoltó-rendőrautó, fajátékok
Kézművesek, kirakodó vásár és foglalkozások
Család és Karrierpont szolgáltatásainak bemutatása
Egészségsátor: Melanóma-, vércukor-, koleszterin szűrés (a szűrések ingyenesek, ám előzetes regisztrációhoz kötöttek)

ATEMPO.sk