Slammerek és költők estje Dunaszerdahelyen

Slammerek és költők estje Dunaszerdahelyen

2019. június 15-én, szombaton kerül sor a slammerek és költők estjére Metabolikus mumusmacskák címmel a dunaszerdahelyi NFG klubban. A rendezvény vendégei André Ferenc költő - slammer, Horváth Benji költő - slammer és VJ Lamaskier. Műsorvezető Rizsányi Attila szerkesztő, kritikus. Kezdés 18.00 órakor. A belépés ingyenes. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

A kolozsvári Beatwándort többféleképp próbálták már meghatározni. Leggyakrabban talán az audiovizuális költészetet említik velük kapcsolatban. Ezen belül is leginkább a többnyelvűség, a vers, a slam poetry, a spoken word, az erőteljes vizualitás, zajok, gitár-riffek, és daltöredékek variálása jellemzi a három erdélyi előadó performanszát.

A csapat fellépése előtt a két frontembert, André Ferencet és Horváth Benjit nemcsak a formáció, hanem saját maguk meghatározásáról is kérdezzük, azaz költészetről és slammelésről, a szövegek könyvborítók közé sajtolásáról, mindezt 2018-ban megjelent köteteik, a Szótagadó és A Dicsőséges Európa fényében.

ATEMPO.sk