XV. Győri Rotary Fröccsnapok - részletes program

XV. Győri Rotary Fröccsnapok - részletes program

2019. július 26-a és 28-a között rendezik meg a XV. Győri Rotary Fröccsnapokat a Széchenyi téren. A programot koncertek, játékok, kiállítás tarkítja. A belépés díjtalan. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

Program

Július 26. (péntek)

17.30 Ráhangolódás a Friends Big Band-del /Nagyszínpad/

18.00 A Győri Rotary Fröccsnapok megnyitója /Nagyszínpad/

18.10 Friends Big Band & Mujahid Zoltán /Nagyszínpad/
A Friends Big Band már sok ismert énekessel és hangszeres szólistával játszott együtt a Győri Rotary Fröccsnapok megnyitóján nagy sikerrel. Idén a 2003-ban, a Megasztár első szériájában feltűnt pop és jazz énekest, Mujahid Zoltánt hívták meg a győri közönségnek, hogy az elmúlt évek hölgykoszorúi után férfi énekessel adhassanak közös műsort a Széchenyi téren. Zoltán több lemezt készített különböző felállású zenekarokkal, mint például a Budapest Jazz Orchestra-val. Jelenleg sokat dolgozik a Group’n’Swing zenekarral is. A felhangzó dalokkal a lehető legátfogóbb képet mutatják erről a csodálatos swing korszakról.

19.30 Valami Swing /Fröccsterasz/
A zenekar repertoárjában egyaránt megtalálhatóak Django Reinhardt muzsikái, a gypsy swing, a jazz manouche és a ’20-as, ’30-as évek jazz zenéje. A zenekar tagjai: Makk András, Kádár Dávid, Babindák István, Gyüdi Sándor

19.30 Jedlik Ányos és a fröccs történetei – tematikus városnézés /Látogatóközpont Győr/
Jedlik Ányos és a fröccs története összefonódik Győrrel. Ezen a sétán elmeséljük, miért és hogyan lett Győr a fröccs városa, milyen kapcsolatban állt Jedlik Győrrel.

19.30 Győr csodái – tematikus városnézés /Bécsi kapu tér/
Győr számos különleges, csodás történet és helyszín otthona, amelyek között az egyik főszereplő a fröccs története. Ismerkedjen meg Győr további csodáival ezen a sétán!

21.00 Super Starsky /Nagyszínpad/
A Super Starsky hat zenekar tagjaiból állt össze 2011-ben azzal a céllal, hogy a legnagyobb hazai és világslágereket átültesse ska stílusra, mindezt csehszlovák életérzéssel vegyítse, azaz kicsit visszahozza a táncdalfesztiválok és az esztrádműsorok világát.

22.15 SzerelmesTe ‒ Kárász Eszter és Váray László koncertje /Fröccsterasz/
Egy nő és egy férfi. Két perspektíva, két út, két különböző zenei világ, mégis összhangban. Két dalszerző megzenésített útja keresztezi egymást. Az elsőre különbözőnek tűnő történetek egybehangzanak, szerelmekről, szakításokról, újrakezdésekről és boldogságról, két szemszögből elmesélve, dalba burkolva.
Tagok: Kárász Eszter (ének, ukulele), Váray László (ének, gitár), Almann Gergő (zongora)

 

Július 27. (szombat)

16.00 Török Ádám ‒ Fehér Ádám Duó /Fröccsterasz/
A Török Ádám ‒ Fehér Ádám Duó egy formabontó, egyedi hangzású blues-rock kettős, melyet az egyik legismertebb magyar zenész, a progresszív rockzene hazai szülőatyja és egy feltörekvő, alig tizenéves gitáros alapítottak. A generációs korkülönbség ellenére hihetetlen összhangban, egymás zenei gondolatait kitalálva játszanak, s már az első hangokkal bebizonyítják: van új a nap alatt.

17.20 LGT Emlékzenekar /Nagyszínpad/
… 25 éve egy zseniális csapat! Negyed évszázad. Csak kevés zenekar életében adatik meg, hogy együtt ünnepeljenek egy ilyen évfordulót. A közismert LGT dalok, az énekes, Süle Zsolt hangja, a 8 kiváló zenész és a 100% élőzene mind garantálják a minőségi élményt és a fergeteges hangulatot!

19.30 Ricky and the drunken sailors /Fröccsterasz/
Rockabilly. Főnév. Stílus. Minden. A szó ötvözi a rock és a ’hillbilly’, azaz ’vidéki’ szavakat, mely a műfaj sajátos hangszereire utal. Klasszikus eleme a nagybőgő, amin kézzel, vonó nélkül játszanak, ez adja a zene húzását, lelkét, alapját.
Szinte minden mai zenei stílus eredete visszavezethető a blues-hoz és a rock’n’roll-hoz. Ha ezt a stílust beoltjuk csipetnyi rhythm blues-os és velőtrázóan recsegő old harmonikával, megkapjuk a hamisítatlan TomWhite & the Mad Circus hangzást, ami sokak szerint egy új íz a hazai oldies muzsikát játszók körében.
Mindenki megtalálja benne a neki tetszőt. Zakatoló ritmus, erő, dinamika és dallamosan izgalmas hangszeres szólók, show szerű előadásmód, cirkuszi akrobatákat idéző színpadi mozgás. Ez az igazán zseniális recept.

21.00 Los Orangutanes /Nagyszínpad/
A cumbia eredetileg egy kolumbiai zenei műfaj, ami közép- és dél-amerikai hódító útját követően átterjedt a többi kontinensre, s mint egy vírus, megfertőzött néhány magyar zenészt is. Így született meg a magyar cumbia, melynek első képviselője a Los Orangutanes nevű együttes, azaz Az Orángutánok. A zenekart Árkosi Szabolcs, Élő Márton, Krecsmáry Zsolt, Iván Tabeira, Herr Attila, Alex Torres, Szarvas Dávid és Pásztor Ákos műfaj iránti rajongása hívta életre.

22.30 Duo Don Pedro’z /Fröccsterasz/
A Duo Don Pedro’z műsorában a latinos ritmusú flamenco gitárzenék, francia sanzonok, tangók vagy éppen az elmúlt néhány évtized ismert pop és filmzeneivilágából válogat. Az előadás koncertként vagy hangulatos aláfestő zeneként is élvezhető. A repertoárban vegyesen szerepelnek elmélyülésre alkalmas, illetve harsányabb, virtuóz darabok is. A nosztalgiázni vágyók is találnak benne kedvükre valót, gyakran új, izgalmas formákba öntve.
Tagok: Nyakas Péter - gitár, Schüttönhelm Tibor Péter - harmonika

 

Július 28. (vasárnap)

16.00 Acoustic Umbrella /Fröccsterasz/
Az Acoustic Umbrella zenekar főleg a 20. század második felének közismert vagy számukra kedves dalait adja elő akusztikus hangszerelésben (gitár, nagybőgő, cajon és trombita) és sajátos felfogásban. Zenéjükben a blues, rock, reggae, latin és jazz elemei keverednek. A népszerű feldolgozások mellett saját dalok is felcsendülnek.
Tagok: Hideg Csaba - ének, gitár; Szkórits-Tala Gábor - nagybőgő, ének; Egewarth Zsolt – ütőhangszerek; Fekete István - trombita

17.30 Volt egyszer egy Amerika - A Füred Dixieland Band és Falusi Mariann koncertje /Nagyszínpad/
Vidám zenés időutazás a ’20-as, ’30-as, ’40-es évek Amerikájának swing és dixieland korszakába, tiszteletadás a kor ikonikus művészei előtt: Louis Armstrong, Benny Goodman, Ella Fitzgerald, Glenn Miller. A Füred Dixieland Band Balatonfüred város hivatalos képviselőjeként, zenei nagyköveteként invitálja a kedves közönséget eme fantasztikus zenei korszakba, felelevenítvén az akkori tánczenéket, amire akkoriban táncolt a világ.

18.00 Legendás történetek a fröccs városában – tematikus városnézés /Látogatóközpont Győr/
Minden város megismerésében fontos szerepet játszanak a legendák és a színes történetek, amelyek segítségével feltárul a város múltja. Ezen a sétán ezekről mesélünk!

19.00 HRT Kollektív zenekar /Fröccsterasz/
A HRT Kollektív 2018-ban alakult Radosza Attila képzőművész kezdeményezésére két gyönyörű hangú fiatal énekesnő felfedezésével. A feldolgozások és saját dalok zenei stílusa az alternatív kategóriához áll legközelebb. A műsoron szerepelnek többek között a U2, Blahalouisiana, Sting és hasonlóan igényes előadók dalai.
A győri zenekar tagjai: Tolnay Sári - ének, Hajlinger Blanka - gitár és ének, Radosza Attila - gitár

20.30 Hungária Tribute zenekar /Nagyszínpad/
A Hungária Tribute zenekar az 1980-as évek Rock and Roll zenéjét itthon meghonosító́ Hungária együttes nagysikerű dalait és látványvilágát kelti újra életre. A zenekar tagjai hosszú́ évek óta Fenyő̋ Miklós kísérő̋ zenészei.
A két énekes előadó, Baby Gabi és Niedermüller Péter “Neon” szintén több alkalommal fellépő vendégei a Fenyő show-nak. Az élő koncertmeghívások mellett folyamatosan, újabb és újabb showelemekkel készül a zenekar az előadásokra.

ATEMPO.sk