XV. Győri Rotary Fröccsnapok - szombati program

2019. július 27-én, szombaton folytatódnak a XV. Győri Rotary Fröccsnapok a Széchenyi téren. A programot koncertek, játékok, kiállítás tarkítja. A belépés díjtalan. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

Program

Július 27. (szombat)

16.00 Török Ádám ‒ Fehér Ádám Duó /Fröccsterasz/
A Török Ádám ‒ Fehér Ádám Duó egy formabontó, egyedi hangzású blues-rock kettős, melyet az egyik legismertebb magyar zenész, a progresszív rockzene hazai szülőatyja és egy feltörekvő, alig tizenéves gitáros alapítottak. A generációs korkülönbség ellenére hihetetlen összhangban, egymás zenei gondolatait kitalálva játszanak, s már az első hangokkal bebizonyítják: van új a nap alatt. 

17.20 LGT Emlékzenekar /Nagyszínpad/
… 25 éve egy zseniális csapat! Negyed évszázad. Csak kevés zenekar életében adatik meg, hogy együtt ünnepeljenek egy ilyen évfordulót. A közismert LGT dalok, az énekes, Süle Zsolt hangja, a 8 kiváló zenész és a 100% élőzene mind garantálják a minőségi élményt és a fergeteges hangulatot!

19.30 Ricky and the drunken sailors /Fröccsterasz/
Rockabilly. Főnév. Stílus. Minden. A szó ötvözi a rock és a ’hillbilly’, azaz ’vidéki’ szavakat, mely a műfaj sajátos hangszereire utal. Klasszikus eleme a nagybőgő, amin kézzel, vonó nélkül játszanak, ez adja a zene húzását, lelkét, alapját.
Szinte minden mai zenei stílus eredete visszavezethető a blues-hoz és a rock’n’roll-hoz. Ha ezt a stílust beoltjuk csipetnyi rhythm blues-os és velőtrázóan recsegő old harmonikával, megkapjuk a hamisítatlan TomWhite & the Mad Circus hangzást, ami sokak szerint egy új íz a hazai oldies muzsikát játszók körében.
Mindenki megtalálja benne a neki tetszőt. Zakatoló ritmus, erő, dinamika és dallamosan izgalmas hangszeres szólók, show szerű előadásmód, cirkuszi akrobatákat idéző színpadi mozgás. Ez az igazán zseniális recept.

21.00 Los Orangutanes /Nagyszínpad/
A cumbia eredetileg egy kolumbiai zenei műfaj, ami közép- és dél-amerikai hódító útját követően átterjedt a többi kontinensre, s mint egy vírus, megfertőzött néhány magyar zenészt is. Így született meg a magyar cumbia, melynek első képviselője a Los Orangutanes nevű együttes, azaz Az Orángutánok. A zenekart Árkosi Szabolcs, Élő Márton, Krecsmáry Zsolt, Iván Tabeira, Herr Attila, Alex Torres, Szarvas Dávid és Pásztor Ákos műfaj iránti rajongása hívta életre.

22.30 Duo Don Pedro’z /Fröccsterasz/
A Duo Don Pedro’z műsorában a latinos ritmusú flamenco gitárzenék, francia sanzonok, tangók vagy éppen az elmúlt néhány évtized ismert pop és filmzeneivilágából válogat. Az előadás koncertként vagy hangulatos aláfestő zeneként is élvezhető. A repertoárban vegyesen szerepelnek elmélyülésre alkalmas, illetve harsányabb, virtuóz darabok is. A nosztalgiázni vágyók is találnak benne kedvükre valót, gyakran új, izgalmas formákba öntve.
Tagok: Nyakas Péter - gitár, Schüttönhelm Tibor Péter - harmonika

 

Július 28. (vasárnap)

16.00 Acoustic Umbrella /Fröccsterasz/
Az Acoustic Umbrella zenekar főleg a 20. század második felének közismert vagy számukra kedves dalait adja elő akusztikus hangszerelésben (gitár, nagybőgő, cajon és trombita) és sajátos felfogásban. Zenéjükben a blues, rock, reggae, latin és jazz elemei keverednek. A népszerű feldolgozások mellett saját dalok is felcsendülnek. 
Tagok: Hideg Csaba - ének, gitár; Szkórits-Tala Gábor - nagybőgő, ének; Egewarth Zsolt – ütőhangszerek; Fekete István - trombita

17.30 Volt egyszer egy Amerika - A Füred Dixieland Band és Falusi Mariann koncertje /Nagyszínpad/
Vidám zenés időutazás a ’20-as, ’30-as, ’40-es évek Amerikájának swing és dixieland korszakába, tiszteletadás a kor ikonikus művészei előtt: Louis Armstrong, Benny Goodman, Ella Fitzgerald, Glenn Miller. A Füred Dixieland Band Balatonfüred város hivatalos képviselőjeként, zenei nagyköveteként invitálja a kedves közönséget eme fantasztikus zenei korszakba, felelevenítvén az akkori tánczenéket, amire akkoriban táncolt a világ. 

18.00 Legendás történetek a fröccs városában – tematikus városnézés /Látogatóközpont Győr/
Minden város megismerésében fontos szerepet játszanak a legendák és a színes történetek, amelyek segítségével feltárul a város múltja. Ezen a sétán ezekről mesélünk!

19.00 HRT Kollektív zenekar /Fröccsterasz/
A HRT Kollektív 2018-ban alakult Radosza Attila képzőművész kezdeményezésére két gyönyörű hangú fiatal énekesnő felfedezésével. A feldolgozások és saját dalok zenei stílusa az alternatív kategóriához áll legközelebb. A műsoron szerepelnek többek között a U2, Blahalouisiana, Sting és hasonlóan igényes előadók dalai. 
A győri zenekar tagjai: Tolnay Sári - ének, Hajlinger Blanka - gitár és ének, Radosza Attila - gitár

20.30 Hungária Tribute zenekar /Nagyszínpad/
A Hungária Tribute zenekar az 1980-as évek Rock and Roll zenéjét itthon meghonosító́ Hungária együttes nagysikerű dalait és látványvilágát kelti újra életre. A zenekar tagjai hosszú́ évek óta Fenyő̋ Miklós kísérő̋ zenészei.
A két énekes előadó, Baby Gabi és Niedermüller Péter “Neon” szintén több alkalommal fellépő vendégei a Fenyő show-nak. Az élő koncertmeghívások mellett folyamatosan, újabb és újabb showelemekkel készül a zenekar az előadásokra. 

ATEMPO.sk