XII. Győri Bornapok - pénteki program

XII. Győri Bornapok - részletes program

2019. augusztus 23-án, pénteken folytatódnak a XII. Győri Bornapok a Bor-, Borlovag és Gasztronómiai Fesztivál. Pár napra a Széchenyi térre és a Dunakapu térre több mint 60 borászat költözik ki, megteremtve ezzel a fesztivál kellemes atmoszféráját. Az esemény azonban nem csak a borok és ízek világába kalauzolja el a látogatókat, hiszen a négy nap bővelkedik kulturális programokban is, a két téren felváltva.

A borászoknál és a pálinkáriumokban a hivatalos fizetőeszköz a Fesztiválkártya (100 forint/db), ám a vendéglátóipari szolgáltatóknál kizárólag készpénzzel lehet fizetni. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

Program

Augusztus 23. (péntek)

10.00 „Fesztivál Bora” választás
Helyszín: The Ivory Room

16.00 Borkóstoló, gasztronómia

Dunakapu tér

17.00 Intermezzo Latin Club

19.00 „Város bora” és „Fesztivál bora” verseny díjátadója

19.00 Crazy Little Queen Tribute Band
A Crazy Little Queen Tribute Band zenekar 2017 nyarán alakult, méghozzá nem kisebb céllal, mint hogy a legendás Queen dalaival örvendeztessék meg a zeneszerető közönséget. Koncertjeiken felcsendül többek között a Don’t Stop Me Now, a Somebody to Love, a We Are The Champions és természetesen a banda névadó dala, a Crazy Little Thing Called Love is. A zenekar tagjai sokban különböznek egymástól, de a Queen iránti hosszú évek óta tartó rajongásuk összeköti őket. Az énekesi poszt az ex-megasztáros Giorgioé, a szólógitárnál Jurisits Miklóst, a basszusgitárnál Kajtár Tamást, a doboknál Kovács Gergelyt, a billentyűknél pedig Balikó Tamást láthatja, hallhatja a közönség.

21.00 Stereo Swing
A Stereo Swing formáció elektronikus alapú swingzenét játszik, lüktető, táncolható, „Nagy Gatsby” stílusban. A zenekar énekesnője, a Fonogram-díjas Szűcs Gabi (Cotton Club Singers) és csapata garancia a minőségi szórakoztatásra. A zenekar a legjobb hazai jazz-zenészekből verbuválódott. Saját, slágerlistás dalok és ismert slágerek – ez a Stereo Swing repertoárja.

22.00 DJ

Széchenyi tér

17.00 Rocket Rollers

19.00 Zolbert
A művész által képviselt zenei irányzat a populáris jazz színes palettáját idézi, a smooth jazz, a funk és a soul műfajok egyedülálló ötvözeteiként, amelyekben a szenvedélyes és pozitív hangulatok modern hangszerelésekben szólalnak meg.

21.00 Dániel Balázs Boogie-Woogie Trió feat. The Easy Babies
Ismét pörgős boogie-woogie zene tölti meg Győr belvárosát! A Dániel Balázs Trió évről évre változatos programmal várja a közönséget nemcsak a Boogiefeszten, hanem a Bornapok alkalmával is. Az idei koncert vendége egy különleges magyar együttes. A The Easy Babies swingtrió élő koncertjein három egyenruhába bújt, csodálatos hangú lány a színpadra varázsolja a 1940-es évek zeneiségét és hangulatát! Felcsendülnek igazi swing-örökzöldek, Andrew Sisters-dalok és további zenei ritkaságok is. A három lány mellé természetesen három fiú illik: a The Easy Babies együttes és a házigazda Dániel Balázs Trió közös produkciója zenei időutazásra invitálja a győri közönséget. Ha szereted a boogie-t és a swinget vagy csak valami újra és igazán érdekesre vágysz, netalán zenei bravúrokat és virtuóz hangszerszólókat szeretnél hallani: tarts velünk!

 

Augusztus 24. (szombat)

16.00 Borkóstoló, gasztronómia

16.30 Borlovagrendi felvonulás a Rába Fúvószenekar és a Pázmándfalui Mazsorettek részvételével
(Útvonal: Megyeház tér – Baross út – Kazinczy utca – Széchenyi tér)

Dunakapu tér

17.00 Vivat Bacchus
A mindig vidám hangulatot teremtő Vivat Bacchus a kulturált borfogyasztás és a mulatozás igéjét saját szerzeményű bordalokba öntve lépett be a köztudatba. 2001-ben alakult együttesük az évek során bejárta Európát és a világot, hozzájárulva ezzel a magyar bor jó hírének, nemzetközi elismertségének továbberősödéséhez. Repertoárjukban fölfedezhető a népi folklóron kívül sok más stílusirányzat is, mint például jazz, blues vagy rock and roll – mint bordal! Ez pedig azért lehetséges, mert dalaik túlnyomó része saját szerzemény. Esetenként híres magyar költők megzenésített boros versei, de főleg saját versek, mesék kerülnek megzenésítésre, hogy a mindenkori nagyérdemű egy új, egészen egyedi és sajátos stílusban megírt dallamvilágba csöppenve kóstolhasson bele a magyar bordal pártatlanul fűszerezett világába.

18. 30 Peter Andorai & The Graceband

Széchenyi tér

17.00 Európai Borlovagrend Győri Legátusának avatási ünnepsége a Loyolai Szent Ignác bencés templomban

17.00 Duo Vivo

18.30 Earth, Wind and Fire Tribute Band
Az Earth, Wind & Fire Tribute Band zenekar 2006 nyarán alakult Erdélyi Viktor, Tóth Balázs és Adorján Gyula kezdeményezésével. Kiváló professzionális zenészek beléptetésével 4 hónap alatt állították össze a változatos, színes és nem épp megszokott, különleges zenei elemeket tartalmazó koncertanyagot. Megalakulásukat, arculatukat és a repertoárt tudatosan az eredeti zenekarra formázták, formázzák. Ehhez hozzátartozik a csakis igényes nagyszínpados produkciókon megszólaltatott eredeti hangzás. Az elmúlt években számtalan fesztiválon, céges és városi rendezvényeken mutatkoztak be, melyeken hatalmas közönség- és szakmai elismeréseket kaptak.

Városház tér

20.00 Nyárzáró koncert - Total Dance Festival
A 4 Évszak Fesztivál nyári programsorozatának záróeseménye.
Esőnap: augusztus 25. vasárnap, 20.00 óra

Fellépők

Aqua
Jenny Berggren from Ace of Base
Safri Duo
2 Brothers on the 4th floor
Happy Gang
Hip Hop Boyz
DJ André

Tűzijáték

 

Augusztus 25. vasárnap

15.00 Borkóstoló, gasztronómia

Dunakapu tér

17.00 Jász Andris és barátai
Jász Andris a budapesti szórakoztatóélet sokat foglalkoztatott szaxofonosa, 2007-ben diplomázott a Zeneakadémia jazz tanszékén. Azóta hazai és külföldi fesztiválok állandó résztvevője. Olyan zenekarok tagja és olyan előadóművészek oldalán látható, mint a Kossuth-díjas Ghymes együttes, Kökény Attila és Pély Barna. A műsorban sodró lendületű, swinges-latinos dallamok tűnnek fel. Igazi felüdülés és zenei csemege Jász Andris és barátai előadásában.

18.45 Veréb Tamás Live
20.30 Blues B.R. Others együttes

Széchenyi tér

17.00 Szabó Leslie Band

19.00 Györfi Anna és Kéméndi Tamás duó
A Pécsi Nemzeti Színház színésznőjének, Györfi Annának francia sanzonokat tartalmazó produkciójában Edith Piaf dalai mellett megszólalnak közismert jazz-standardek, valamint instrumentális francia dallamok is.

20.30 Solati

Donga Játékpark - a Győri Bornapokon szombaton és vasárnap 15.00 – 20.00 óráig lehet kipróbálni a különleges, hordókból készült játékokat.

ATEMPO.sk