Mátyás Király mézbora - a Nektár Színház mesejátéka Dunaszerdahelyen

Mátyás Király mézbora - a Nektár Színház mesejátéka Dunaszerdahelyen

2019. november 6-án, szerdán 09.00 és 11.00 órától kerül bemutatásra a Mátyás Király mézbora című mesejáték a Nektár Színház előadásában, a dunaszerdahelyi Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban. Belépés Mesebérlettel.

 

Mátyás Király 1479-ben csatájából hazatérve az övéi között hatalmas lakomával ünnepli győzelmét. Nagy a vigasság, örül mindenki és éljenzi a királyt. De Mátyás Király arca egyszer csak elkomorul: Nem leli az ünnepi asztalon kedvenc mézborát... Itt csatlakozunk be a történetbe és kísérjük végig útján a Királyt és hű bolondját Markalt, akik felkerekednek és – ahogy Mátyás Királytól már megszoktuk – álruhában járnak utána, miért nincs a királyi asztalon a mézbor.

A Mindent Tudó Öregasszony segítségével megtalálják a méhészt, akinek száját eskü lakatja zárja. Mátyás Király kénytelen felfedni kilétét, és így feloldani esküje alól Janónusz mestert. Így az elmondja, hogyan pusztította el a három hordó mézbort az a katona, akit a palotából küldtek, hogy felszállítsa a nedűt. Mire a történet végére érünk, az is kiderül, miért követte el tettét Atitusz – és mi lesz az önként vállalt büntetése ezért.

Mesénket korhű középkori zenével és tánccal színesítjük, a látványt pedig a részben három dimenziós vetített háttér teszi még élvezetesebbé.

ATEMPO.sk