Édes mostoha - a Latinovits Színház és a Múzsák zenés játéka Esztergomban

Édes mostoha - a Latinovits Színház és a Múzsák zenés játéka Esztergomban

2019. november 8-án, pénteken 19.00 órától kerül bemutatásra Lökös Ildikó - ifj. Straub Dezső Édes mostoha című zenés játéka Lakner Artúr azonos című regénye alapján, a Budaőrsi Latinovits Színház és a Múzsák Társulat közös produkciójában.

Belépő 2000 forint. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők az esztergomi Művelődés Házában.

 

Lakner Artúr Édes mostoha története több mint egy ifjúsági regény. Arra tanít, hogy higgy magadban, ne félj az érzéseidet kimutatni. Igazi családi színház, amely minden korosztály számára tanulságul szolgál. A Budaörsi Latinovits Színház és a Múzsák Társulat koprodukciója egyúttal új, zenés adaptáció is.

A napjainkban is érvényes mesében gyönyörű parkkal, csodálatos virágoskerttel övezett kastélyban él a csodaszép kislány, Erzsike. A házban mindenki körülötte sürög-forog, és sokan próbálják felvidítani, ugyanis ő a Hargitay-kastély legszomorúbb lakója is egyben, hisz édesanyját nemrég veszítette el.

„A Hargitay család gyönyörű parkjában még a virágok is szomorúbbak, mint máshol.” Az árva kislánynak senki sem tud örömet szerezni, s amióta Ibolya, Erzsike nagynénje a maga kibírhatatlan éles, parancsnoki hangjával a házban átvette a hatalmat, nem is reméli, hogy a boldogság újra rátalálhat. A félárva Erzsike szomorúan énekli babáinak: „De jó is nektek, ti nem tudjátok / Mi az, ha valaki árva….” – nem sejtvén, hogy özvegyen maradt édesapja szokatlan születésnapi ajándékot gondolt ki számára: új anyukát…

Lakner Artúr úgy írta meg szívet melengető regényét, mintha itt élne köztünk. Mintha látná, mit jelent a 21. században csonka családban létezni, mit jelent, amikor új apukát vagy új anyukát kell elfogadnia a gyereknek. Mert sajnos, ez napjainkban nagyon is hétköznapi eset, sok-sok kisgyerek küzd Erzsikéhez hasonló problémával, és sok-sok felnőtt is küzd ezzel, hiszen senki sem akar fájdalmat okozni a gyermekének. Lakner Artúr Édes mostohája nemcsak azért nagyszerű, mert megmutatja, hogy a szeretet mindent legyőz, hanem mert mindezt ráadásul humorral teszi.

 

Szereposztás

Erzsike - Nagy Nóra Zsófia / Szabó Flóra
Berényi Mária - Endrődi Ágnes
Hargitay András - Tóth Sándor
Frici - Hajmási Dávid
Ibolya - Ambrus Asma
Juliska - Tövispataki Beáta
Almási Miklós, igazgató - Horváth Károly
Elvira, tanítónő - Bánfi Kata
Safranek - Gyurity István

Dramaturg: Lőkös Ildikó
Zeneszerző: ifj. Straub Dezső
Zenei vezető: Endrődi Ágnes
Koreográfus: Bóbis László
Jelmeztervező: Kolonics Kitti, Farkas Anna
Díszlettervező: Pajor Patrícia, Herman Anett
Szcenikus: Sokorai Attila
Rendező: Szemán Béla
Rendező munkatársa: Juhász Gabriella

ATEMPO.sk