A Fókusz- és a MEG+növünk Diákszínpad előadása Dunaszerdahelyen

A Fókusz- és a MEG+növünk Diákszínpad előadása Dunaszerdahelyen

2019. november 15-én, pénteken 18.00 órától mutatja be a Fókusz Diákszínpad Janne Teller Semmi című regénye alapján készült színpadi játékát a dunaszerdahelyi Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban.

Az est vendége a komáromi Marianum Egyházi Gimnázium MEG+növünk csoportja, akik a Fehérlófia című meseadaptációval lépnek színpadra.

A belépés díjtalan, ám adományokat mindkét csoport szívesen fogad. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

Fókusz Diákszínpad: Semmi

"Pierre Anthon aznap hagyta ott az iskolát, amikor rájött, hogy semmit sem érdemes csinálni, ha egyszer amúgy sincs értelme semminek.

Mi, többiek maradtunk.

Bár a tanárok igyekeztek gyorsan eltüntetni a nyomát - az osztályteremből és a fejünkből egyaránt -, valami azért mégis megmaradt bennünk Pierre Anthonból.

Talán ezért történt később minden úgy, ahogy..."

 

Szereposztás

Agnes: Patassy Andrea
Gerda: Haver Márta
Elise: Hrapka Zsófia
Freya: Bondor Jusztina
Kirsten: Mészáros Ágnes
Ole: Horváth Norbert
Sofie: Csicsai Flóra
Szép Rosa: Csapai India
Jan-Johan: Pálfy Vince
Pierre Anthon hangja: Heringes William

Rendező: Hrapka Zsófia és Kuklis Katalin
Csoportvezető: Jarábik Gabriella

 

MEG+növünk Diákszínpad: Fehérlófia

A Marianum csapata egy év kihagyás után tér vissza a világot jelentő deszkákra. A két évvel ezelőtti felállással összehasonlítva nagyon sok új játszóval. Csupán hat ember és a basszusgitár ugyanaz.

A csoport nevében a MEG+ változatlanul változatlan (MEG = Marianum Egyházi Gimnázium), a folytatás pedig az előadásra utal. Jelen esetben arra, hogy Fehérlófia történetét nemcsak elmondjuk, hanem újragomboljuk és -gondoljuk.

Nem egy létező elemzés mentén fejtettük fel a történetet, hanem azt próbáltuk belesűríteni, amit a játszók számára jelent ez a mese: nevezetesen a felnövés történetét. Az idealista kamasz találkozását a felnőttek kicsit megkérgesedett világával, a kísértésekkel és legyőzésükkel, a veszteségekkel és kihívásokkal.

A végeredmény egy eléggé szaggatott, kiszólásokkal tarkított, kicsit heterogén keverék lett. Viszont ízig-vérig a miénk.

Ez is valami. És a valami már nem semmi!

ATEMPO.sk