Hegyalja Folk koncert Bodrogkeresztúron

2019. november 16-án, szombaton 19.00 órától a Hegyalja Folk koncertjére kerül sor a Keresztúri esték sorozat keretében Bodrogkeresztúron, a Henye Borbárban. Belépő 1000 forint. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

A Tokaj-hegyaljai (mádi) székhelyű zenekar 2015. év második felében alakult, jelenlegi felállásában a tavalyi évtől játszanak együtt. Kezdetben a hagyományos - elsősorban moldvai - népzene, valamint a rock zene ízléses ötvözésével kísérletezve alakította ki repertoárját, azonban az utóbbi időben egyre több versfeldolgozást is játszik a csapat.

A legszebb virág című Arany János vers feldolgozásával az MTVA által meghirdetett AranyCORE verseny különdíjasaiként több fellépési lehetőséget is kaptak a közmédiában.

Az együttes zenei világának jellemzőjeként a rock zenében klasszikus dob-basszus-gitár alapra építették fel a tradicionális népi hangszerek (furulya, koboz, tárogató, stb.) játékát, amit jól kiegészít, és egyidejűleg a zene karakterét is megadja, a tehetséges énekesük éneke.

A zenekarnak egy professzionális muzsikus tagja van: Talián Tamás basszusgitáros, klasszikus zenei kürt tanár.

Bűdiné Alföldi Laura énekes a közelmúltban csatlakozott a zenekarhoz, bár zenekari előélete nem volt, gyorsan beilleszkedett a közösségbe. Ványai Árpád gitáros neve ismerősen cseng Tokaj-hegyalján, hiszen több évtizedes rock zenei múlt áll mögötte, Krajnyák István furulyás-gitáros pedig, ugyancsak más jellegű polgári foglalkozása mellett, elsősorban a helyi tárogatós közéletből lehet ismerős.

ATEMPO.sk