Unplugged Pressure koncert - IV. KZE Találkozó Dél-Komáromban

Unplugged Pressure koncert - IV. KZE Találkozó Dél-Komáromban

2019. november 16-án, szombaton rendezik meg a IV. Kéz - Zene - Ember Találkozót a dél-komáromi Brigetio Tavernában.

A rendezvény 18.00 órakor kezdődik a KeZembE veszem, KeZedbE teszem elnevezésű programmal, ahol szintetizátort, elektromos gitárt, basszusgitárt és elektromos dobot is kipróbálhatnak az érdeklődők, illetve szó lesz a zongoratanítás / zongoratanulás rejtelmeiről Gergely Szabó "Szög" (Dalriada, Mandara, Unplugged Pressure) közreműködésével.

19.00 órától "A Queen zenéje - progresszív, pop, metal és minden, ami csak belefér" címmel hallhatunk előadást Gergely Szabó "Szög" és Bátky Zoltán (Wall of Sleep, Unplugged Pressure) részvételével

20.30-tól pedig az Unplugged Pressure koncertje következik, mely Szabó Gergely "Szög", zongorista, billentyűs, zeneszerző és Bátky Zoltán (BZ), énekes, zeneszerző, szövegíró gitáros akusztikus Queen tribute projektje.

Szög és BZ a keményebb zenék rajongói és művelői, bár a stílus némelyest különböző ágaiban tevékenykednek. Egy fontos közös pont azonban egyértelműen meghatározza mindkettejük stílusát: a Queen.

Épp ezért 2014 őszén elhatározták, hogy egy különleges produkciót hoznak létre, amely a megannyi "teljes zenekaros" tribute és cover helyett egy intimebb, egyedibb megközelítéssel rója le tiszteletét a Queen munkássága előtt.

Az Unplugged Pressure duóban az éneket legtöbbször csak zongora, és helyenként akusztikus gitár kíséri, és ebben a felállásban nem csak a Queen halkabb szerzeményei szólalnak meg, hanem új értelmezést kapnak a hangosabb, bonyolultabb, vagy eltérő hangszerelésű dalok is.

A belépés díjtalan. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

ATEMPO.sk