PlasticOcean, Nova Prospect és ZeroDay koncert Győrben

PlasticOcean, Nova Prospect és ZeroDay koncert Győrben

2019. november 30-án, szombaton koncertet ad a PlasticOcean a Békétlen című turnéjuk keretében, a győri Bridge Hallgatói és Oktatói Klubban. Az est vendégei a Nova Prospect és a ZeroDay.

Belépő elővételben 1000 forint, a helyszínen 1500 forint. Kezdés 20.00 órakor. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

A PlasticOcean zenekar 2017-ben alakult Sopronban. Zenéjüket modern hangzásvilág, dallamos riffek és mennydörgető breakdown-ok jellemzik. Stílusuk meghatározására “NEW WAVE METAL” jelzőt használják, amely egy több stílust ötvöző fúzió. Repertoárukban kizárólag saját szerzeményeik szerepelnek.

Első nagylemezük 2017-ben jelent meg "WAVE" címmel, amelyen 9 angol nyelvű dal található. A megjelenés után két dalhoz szöveges videó készült, amelyeket megtalálhatsz a zenekar YouTube csatornáján.

2018-ban a zenekar a Hangfoglaló Program Induló előadói alprogram egyetlen metal zenei támogatottja lett. Ez a díj talán a legnagyobb elismerés egy induló zenekarnak, hiszen több mint 300 pályázó közül csak 21 zenekar kapja meg. Ebben az időszakban már dolgoztak legújabb lemezükön, amelynek felvételeit a 2019-es évre időzítették.

2019-ben rögzítették második nagylemezüket, amely szeptember 22-én jelent meg online és fizikai formátumban is. A lemez előfutáraként júliusban premierezett első magyar nyelvű daluk “Tarts ki” címmel, amelyhez videoklip is készült, közel 20 000 megtekintésnél jár a YouTube-on.

A 2019-es nyarat egy nagyszabású koncerttel zárták a Barba Negra Track-ben az AWS előzenekaraként.

 

A Nova Prospect 2007. április elsején alakult kecskeméten. A banda elődje a Booboo's Punch nevű zenekar volt, amelyben a jelenlegi felállásból Kiss József (gitár), Kiss Dániel (dob) és Schautek Bálint (sampler) szerepelt. A "Booboo" feloszlása után Pásztóy Balázs (basszusgitár) és Besnyő Gabriella (ének) csatlakozásával lett teljes a Nova Prospect csapata.

A Nova Prospect a kor szellemének megfelelően meghangszerelt popdalokat játszik. A stílus alapvetően rock/metál, amibe a legváltozatosabb egyéb zenei hatások vegyülnek. (D&B, HipHop/R&B, stb.) Így válik a zene egyszerre kortalanná, másrészről teljesen frissé és modernné.

 

A ZeroDay zenekar 2014 februárjában alakult Győrben, azóta számos változáson mentek át felállásilag és stílusilag is. 2017 májusában jelent meg az első EP-jük, az I-Scream, ami az angol nyelven íródott saját dalaikat tartalmazza. A Farewell című dalhoz videóklip is készült a győri A-Force1 TSE közreműködésével.

Az első nagy album, a Baggira felvételei is befejeződtek így a koncerten hallhatóak lesznek az új (még nem publikált) metálosabb dalok is. Epikus énekszólamokra és riffekre, erős grooveokra, hanyattvágós breakdownokra számítson, aki eljön a koncertre.

ATEMPO.sk