Isten pénze - a Magyarock Dalszínház előadása Komáromban

Isten pénze - a Magyarock Dalszínház előadása Komáromban

2019. november 25-én, hétfőn 18.00 órai kezdettel kerül bemutatásra Tolcsvay László - Müller Péter - Müller Péter Sziámi tollából az “Isten pénze” című musical, Charles Dickens „Karácsonyi ének” című műve nyomán, a Magyarock Dalszínház előadásában. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők a komáromi Jókai Moziba.

 

A Charles Dickens "Karácsonyi ének" című klasszikus kisregényébõl írt magyar zenés mű a legtöbbet játszott musicalek egyike. Müller Péter írta a szövegkönyvet, Tolcsvay László szerezte a zenét, Müller Péter Sziámi költötte a dalszövegeket. Ez az alkotóhármas hozta létre a nagy sikerű Mária evangéliumát, Tolcsvay és Müller a Doctor Herzet, mely nyolc évig volt a Madách Színház műsorán.

Főhőse a lelkileg sivár, idősödő milliomos, Ebenezer Scrooge uzsorás, akit még karácsonykor is csak anyagi ügyei foglalkoztatják. Pénzt azonban nem adományoz a szegényeknek, mert úgy gondolja, a gyengének pusztulni kell. Ez a velejéig kapzsi ember kap egy utolsó esélyt halott üzlettársa szellemének képében, aki „látogatásakor” életének korábbi szentestéire invitálja. Emlékeiben kalandozva eszmél arra, mennyivel gazdagabb volt, amikor még nem a pénz volt az egyetlen érték, melyért lelkesedni tudott, és kibukkan belőle a lelke mélyén őrzött szeretet. Múltunk emlékei, jelenünk valói, jövőnk árnyai mind arról vallanak, kik voltunk, kik vagyunk, kivé válhatunk. Legendás karácsonyi történet, melyet mindenki ismer. Valódi mese, nemcsak fiataloknak. Látványos, érzelmes, humorral átszőtt játék, korhatár nélkül mindenki gyönyörűségére szolgál.

 

Szereplők

Ebenezer Scrooge - Gerdesits Ferenc
Iró, Marley - Petőcz András
Bob Cratchit - Tihanyi Dániel / Bánfi Csaba
Fiatal Scrooge - Másik Lehel / Geri Tamás
Belle / mosónő - Kuczmann Ágnes
Dilberné / Martha - Enyingi Zsófia
Mr. Ortle / Mr. Fezziwig - Krncan Milán / Gál László
Mrs. Cratchit / Mrs. Feizziwig - Tóth Dorottya
Mr. Crumb / Joe bácsi / Iskolamester - Gombás Ádám / Bene Zoltán
Fred / Temetkezési vállalkozó / Schultz / Peter - Mészáros Tamás / Szabó Dávid
Fanny / Belinda - Tar Gabriella
Kis Tim | Gyermek Scrooge | Koldusgyerek - Másik Anita / Bertalanits Viktória
szakácsnő - Vizeli Ágota

Koreográfus: Bakó Gábor
Rendező: Vizeli Csaba

ATEMPO.sk