A halottember - Varga Anikó előadása Dunaszerdahelyen

A halottember - Varga Anikó előadása Dunaszerdahelyen

2020. január 25-én, szombaton 19.00 órától az NFG Teátrum projekt keretein belül kerül bemutatásra Háy János A halottember című drámája Varga Anikó előadásában. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők a dunaszerdahelyi NFG klubba.

 

Egy falu. Egy szűk, zárt közösség. Különvilág. Benne egy asszony.
Egy háború. Egy házasság. Egy temetés. Egy özvegy. Egy árva.
Szagok, hangok, suttogások. Emlékek. Elfojtott vágyak.
Egy élet. A halál előtt, a halál után. Egy asszony. Egyedül.

A halottember Háy János Házasságon innen és túl című kötetében, novella formájában jelent meg először. Bérczes László dramaturg-rendező felkérésére született meg maga a dráma, melynek az ősbemutatóját a budapesti Szkéné Színházban tartották 2016-ban, egy évvel később pedig a Színházi Dramaturgok Céhe az évad legjobb drámájának választotta a darabot.

 

Az alkotói stábról:

Varga Anikó - színésznő
Lévay Adina - rendező
Gadus Erika - díszlet- és jelmeztervező
Gardenö Klaudia és Ioan Curteanu - zeneszerzők
Kardos Tünde - dramaturg

Hat szakmai különút, mely most ezen a munkán keresztül összeér. Hosszú évek óta tartó szakmai és emberi kapcsolatunk kicsúcsosodásaként éljük meg ezt a mostani közös munkát, melyben a feltétel nélküli bizalom és nyitottság, egymás határainak feszegetése, illetve sok éves szakmai pályafutásunk tapasztalatainak összeadódása dominál.

“Női darab. Érzékeny, finom színekkel dolgozó írás, mely teret ad a szabad alkotói munkának. Az írói instrukció szerint játszható többszereplős darabként, illetve monodrámaként is. Mi ez utóbbi megvalósítása mellett döntöttünk.”

ATEMPO.sk