Jóka ördöge - a Csavar Színház előadása Budapesten

Jóka ördöge - a Csavar Színház előadása

2020. január 26-án, vasárnap 10.30-tól mutatja be Arany János Jóka ördöge című előadását a Csavar Színház (Gál Tamás és Kiss Szilvia) Budapesten, a Magyarság Házában. 

A belépés ingyenes. Regisztráció a magyarsaghazainfo@gmail.com címen (a regisztráció a Magyarság Háza elfogadó válaszlevelével aktiválódik). Helyfoglalás érkezési sorrendben. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

Arany János, a kétgyermekes családapa, bizony nagy mesemondó volt. Arany e kevésbé ismert művét vitte színpadra a Csavar Színház a tőlük megszokott humorral, csavarral.

A székelyasszony és az ördög című székely népmese ihlette egyik legnépszerűbb elbeszélő költeményét, melynek címe Jóka ördöge. Sok ember legnagyobb keresztje a zsémbes asszony, kitől még az ördög sem tud megszabadítani. De Jókának, egy jámbor teremtésnek sikerül. Hogy mily módon, kiderül a Csavar Színház legújabb meseelőadásából.

Zenés, humoros, interakciót sem nélkülöző játék teszi felejthetetlenné Arany János olvasva is gyönyörűséget nyújtó szavait, melyek korunk renyhe, üres, durva nyelvhasználata mellett felüdülést nyújtanak a szép, szellemes, ízléses szavakra szomjas fülek számára.

Rendezte és látványát tervezte: Gál Tamás (Jászai Mari-díjas)
Előadják: Kiss Szilvia, Gál Tamás (Jászai Mari -díjas)
Kosztüm: Szélyes Andrea

ATEMPO.sk