Egy disznótor pontos leírása - Lajos András előadása Süttőn

Egy disznótor pontos leírása - Lajos András előadása

2020. január 26-án, vasárnap 16.00 órától Egy disznótor pontos leírása címmel Lajos András előadását láthatja a közönség Süttőn, a Hengermalom Közösségi Házban. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

Az Egy disznótor pontos leírása c. monodráma „azokról a kisemberekről szól, akik még nem haltak meg. Nem tudnak meghalni”- mondja a szerző Soóky László. „A kisember az, aki nem szól bele a politikába. Tudja, hogy mit mondanak, érti is, meg is tudja fogalmazni, csak nem érdekli őt annyira ez a mocsok. Megvan a saját problémája” – vélekedik a darab írója. A mesélőszínház egyetlen szereplője és rendezője a dunamocsi származású Lajos András színművész. A drámaszöveget Soóky László írta, dramaturg Varga Emese.

A főhős, miközben várja, hogy kisüthesse a zsírt, megpróbálja megvilágítani a mátyusföldi disznótorok körül kialakult tragikomikus helyzeteket. Mesél a családról, Retkes Lajosról, aki egyben TSZ elnök és böllér is. Megismerjük a körzeti orvos Józsi szomszédot, a tanító Józsi szomszédot, a pártelnök Józsi szomszédot, Lajos szomszédot, Zsiga esperest, és a többieket. Na, persze, disznótor lévén, illik legalább megemlíteni a leölésre szánt állatokat is: Gyuri, Rozsdás, Tarka és Jenüs. Kiknek harmadik éve tűzik ki haláluk napját, amelyet majd a disznótor követ. Követne. Követhetne.

ATEMPO.sk