Lazarvs (Apey & the Pea) és Stubborn koncert Győrben

Lazarvs (Apey & the Pea) és Stubborn koncert Győrben

2020. március 6-án, pénteken kerül sor a Lazarvs, az egykori Apey & the Pea zenekar koncertjére a győri Rómer Házban. A rendezvény vendége a Stubborn.

Kapunyitás 20.00 órakor. Belépő elővételben 1990 forint, a helyszínen 2400 forint. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

Tíz év alatt az Apey & the Pea a hazai metálvilág egyik legjelentősebb zenekarává nőtte ki magát, és a külföldi jelenlétük is egyre erőteljesebb. A tízéves koncertjükkel azonban lezártak egy korszakot, és új fejezetet nyitnak.

„Nagyon köszönjük mindenkinek az eddigi 10 évet, minden pillanatát imádtuk. Mint azt bizonyára már a legtöbben tudjátok, nagy lendülettel íródnak az új számok, és minél többet dolgozunk rajta, minél közelebb a végcél, úgy érezzük, új fejezetet kell nyissunk a zenekar életében. Innentől Lazarvs néven folytatjuk tovább” – jelentették be a zenekar tagjai.

A Lazarvs októberben magyarországi klubturnéra indul, emellett a 2020 őszén megjelenő új lemezükön is dolgoznak. „Ezzel az anyaggal zeneileg nagyon messzire megyünk. Hideg, helyenként kifejezetten morbid lesz, tele új dolgokkal” – mesélte Áron András „Apey”.

 

A Stubborn 2008-ban alakult, de igazán aktív létezése 2010-től számolható. Önmagukat Chaotic hardcore zenekarként aposztrofálják, zenéjük vegyíti a metalcore, hardcore elemeket, fogós/húzós riffekkel.

Megjelentettek 3 Ep-t, valamint 2 nagylemezt (The Ache of Love - 2014, Let's Start a Fire - 2018) mely utóbbi, nemcsak, hogy 2018 egyik legerősebb hazai anyaga lett, hanem definiálta is azt, amit a Stubborntól nemcsak élőben, hanem lemezen is elvárhatnak a rajongók: a feszes váltások, a súlyos groove-ok mellett önfeledt, pozitív vibe sugárzik a dalokból.

Az ország szinte összes klubjában megfordultak már, valamint maguk mögött tudhatnak két EU, és egy Balkán turnét. A zenekar igazi ereje élőben mutatkozik meg, ugyanis felettébb őrült/energikus bulikat nyomnak, ezért nem meglepő az sem, ha koncert közben egy-egy tagot a közönség soraiban, vagy épp egy hangfalat megmászva láthatsz.

ATEMPO.sk