Kormorán koncert - VIII. Derelye Fesztivál

2020. július 25-én, szombaton rendezik meg a VIII. Derelye Fesztivált Csernelyben, ahol koncertet ad a Kormorán zenekar is Vadkerti Imrével az élen.

Mindenkit szeretettel várnak a Sturmann kastély udvarára.

Program

12.00 Gyülekező
13.00 Ünnepélyes megnyitó, köszöntök, közös ebéd
14.00 Velezd-néptánc együttes műsora
15.00 Akkord-színpad előadása
16.00 Tombola húzás
17.00 KORMORÁN zenekar nagykoncertje

 

A Kormorán zenekart Koltay Gergely alapította 1976-ban. 1978-tól elsőként ötvözték Magyarországon a folk és a rock műfaját, ezzel zenei stílust teremtve, melyet azóta sok más együttes követett. Fennállásuk óta több mint száznegyven zenealbumot publikáltak Magyarországon és külföldön.

Az együttes koncertprogramjain kívül egy sor albumot készített pop énekeseknek, blues és rock sztároknak, valamint színészeknek. Megannyi színpadi mű, opera, valamint filmzene bizonyítja a zenekar sokszínűségét s alkotóerejét (Honfoglalás, Sacra Corona, A Megfeszített, ...)

 

https://www.youtube.com/watch?v=B09DaBBlAC8

 

A Kormorán első fénykora a ’80-as évekre tehető, 2000 óta pedig másodvirágzását éli. Az ezredfordulóra ugyanis Koltay nyolc elhivatott és invenciózus zenészt gyűjtött maga köré, még lendületesebbé, hitelesebbé téve a formációt. Kialakult az összetéveszthetetlen vokális hangzás, amely a hangszeresek virtuozitásával párosul.

A zenekar tagjai

Fehér Nóra (ének)
Vadkerti Imre (ének)
Koltay Gergely (fúvós hangszerek)
Gáspár Álmos (hegedű)
Karácson Zsolt (dobok)
Szekeres Zoltán (gitár)
Szűts István (billentyűs hangszerek)
Zsoldos Tamás (basszus gitár)

ATEMPO.sk