Szeretkezz, ne háborúzz! - a Jókai Színház előadása - Jókai és Csokonai bérlet

Szeretkezz, ne háborúzz! - a Jókai Színház előadása

2020. szeptember 19-én, szombaton 17.00 és 20.00 órától kerül bemutatásra a Komáromi Jókai Színház legújabb előadása, a Szeretkezz, ne háborúzz! című zenés vígjáték. Belépés Jókai és Csokonai bérlettel. A fennálló egészségügyi előírások értelmében a szájmaszk viselete kötelező.

TOVÁBBI RÉSZLETEK

Arisztophanész Lüszisztraté című komédiája nem csak szórakoztató szatíra, hanem mély filozófia a férfiak és a nők társadalmi szerepéről. Fő motívumai a háború, a pénz, az erotika és a békevágy.

A Szeretkezz, ne háborúzz! 2085-ben játszódik a Föld nevű bolygón, a harmadik világégés után, mikor a történelem ki tudja, hányadszor ismétli meg éppen önmagát, és az emberi populáció maradéka egy újabb Nagy háborúban találja magát. Miközben a harctérről hazalátogató tábornokok krónikus altesti hiánybetegségben szenvednek, asszonyaik, ahelyett, hogy kihasználnák az ágaskodó lehetőséget, és folytatnák, amit a természet megkezdett: általános női sztrájkba lépnek Lüzisztrát Bea vezetésével. Vajon kivívható-e a béke? És ha igen, milyen áron?

Szilágyi Eszter Anna vérbő zenés vígjátéka kiáltvány a nőkről; a férfiak világában betöltött szerepükről, az egyenlőségért és a békéért vívott - talán nem hiábavaló - küzdelmükről.

 

Játsszák:

Bandor Éva Jásza Mari-díjas m. v.
Holocsy Katalin
Holocsy Krisztina
Horváth Csenge m. v.
Hostomský Fanni e. h.
Béhr Márton
Bernáth Tamás
Majorfalvi Bálint
Szabó Viktor
Olasz István

Szeretkezz, ne háborúzz! - a Komáromi Jókai Színház Lábjegyzete (VIDEÓ)

ATEMPO.sk
Fotó: Kiss Gibbó Gábor