Farkas Imre hegedűművész koncertjével indul a 40. Zenei Tavasz Rimaszombatban

Farkas Imre hegedűművész koncertjével indul a 40. Zenei Tavasz Rimaszombatban

2021. május 11-én, kedden 18.00 órától Farkas Imre hegedűművész koncertjével megkezdődik a 40. Zenei Tavasz Rimaszombatban.

 

A helyi kultúrház színháztermében várják nagy szeretettel a komolyzene iránt érdeklődőket az előírások betartása mellett. Belépő 3 euró.

 

A koncerten Fritz Kreisler, César Franck, Gabriel Fauré, Camille Saint-Saëns, Vecsey Ferenc és Pablo de Sarasate művei csendülnek fel.

A külföldön is nagy elismerésnek örvendő hegedűvirtuózt zongorán az érsekújvári születésű, zenei tanulmányait a Pozsonyi Zeneművészeti Főiskolán és a budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémián végző Farkas Pál kíséri.

 

Farkas Imre ötévesen kezdett el hegedülni nagyapja vezetésével, s egy év tanulás után már fellépett nyilvánosság előtt. Hétévesen (1999) Pozsonyban részt vett a „Paganini Presporkja“ hegedűversenyen, ahol 1. helyezést ért el a saját kategóriájában, majd egy év múlva a verseny abszolút győztese lett. Nyolcévesen felvételt nyert a Bécsi Magánkonzervatóriumba, s ott az elismert ukrán származású hegedűművész, a moszkvai Csajkovszkij Konzervatórium hajdani diákja, Arkadija Winokurow vezetése alatt tanult. 2008-ban az innsbrucki „Prima la musica“ Nemzetközi Hegedűversenyen elnyerte az abszolút győztesnek járó díjat, majd 2012-ben a kamarazenészek kategóriában, vonóstrió tagjaként, a legjobb minősítést. A következő jelentős sikerét a České Budejovice-i Vaša Příhoda Nemzetközi Hegedűversenyen érte el. A verseny legjobb versenyzőjének nyilvánították. 2014-ben első díjat nyert a bécsi Fidelio-Wettbeweb versenyen, 2017-ben pedig a besztercebányai ViVa Musica Fesztiválon díjazták.

ATEMPO.sk