Ágacska - zenés mesejáték Párkányban

2021. május 23-án, vasárnap 11.00 órai kezdettel a Párkányi Művelődési Központban Ágacska címmel zenés mesejáték lesz látható a Pódium Színház előadásában.

Belépő 3 euró. Mindenkit szeretettel vár a rendezőség. A rendezvény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

 

Gabó-Manó, festő és az Ő játszótársai gyönyörű csodákat varázsolnak:

“Játszuk azt, hogy erdő vagyunk,
Zöld levélből van a hajunk,
Testből testbe száll a lélek,
Ami holt volt, vígan éled.”

Gomba, virág, lepke, béka lesz a játszótársakból, a tárgyak életre kelnek… A festő viharos szelet fúj, s a szél letőri Ágacskát a fáról… Kacsák totyognak be hápogva, Pösze egér fúj harcias indulót, mindnyájan futnak, lebegnek, elbolondoznak Ágacskával, aki nagyon nagyon szeretné tudni, hogy voltaképpen ki is ő. Nem virág, nem gomba, nem lepke, nem ember és nem is kacsa, hanem kicsoda? Ágacska nem nyughatik, egyre csak vádorol, egészen addig, míg, meg nem tudja, kicsoda is ő. Végül Gabó-manó árulja el neki, hol a helye a világban, és mondja, hogy “Együtt hisszük és együtt álmodjuk az életet! Légy az, ami vagy; Ágacska, mert az öreg platánfa csak akkor él tovább, ha te visszatérsz. Hív téged, vár téged.” És Ágacska visszamegy az erdőbe…

 

Közreműködők

Ágacska - Cseh Adrienn / Szuromi Bernadett
Pösze egér - Bednai Natália
Dani kacsa - Czakó Roland / Szabó Arnold
Berci béka - Ternai Krisztina
Gabó-Manó, festő - Pallós Tibor

 

Alkotók

Szövegkönyv - Csukás István
Zene - Darvas Ferenc
Díszlettervező - Gáliczki László
Rendező - Habány Tamás

ATEMPO.sk