Tudod, hogy nincs bocsánat - HOBO estje Balassagyarmaton

Tudod, hogy nincs bocsánat - HOBO estje Balassagyarmaton

2021. június 22-én, kedden 18 órától Földes László HOBO József Attila-estjével érkezik Balassagyarmatra a Mikszáth Kálmán Művelődési Központba.

A belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött. Mindenkit szeretettel vár a rendezőség. Az esemény az aktuális járványügyi szabályoknak megfelelően kerül megrendezésre.

 

Mindig kisajátítottam József Attila verseit, úgy éreztem, sorai rólam szólnak. Ez az előadás nagyobb alázattal készült, a Költőt szeretné bemutatni” – nyilatkozta 2005 táján Hobo, amikor Vidnyánszky Attila rendezésében elkészült a Tudod, hogy nincs bocsánat című előadóest. József Attila Hobo számára olyan fontos költők sorába tartozik, mint Pilinszky János, Villon, Faludy, Viszockij, Ginsberg. Hobót régóta foglalkoztatja József Attila költészete – már első koncertjein is előadta a költő megzenésített verseit.

 

József Attila műveit úgy olvasom, mint a szent könyveket, és néha, mintha a saját gondolataimat látnám leírva. Az előadással az volt a célom, hogy bevonjam és továbbgondolkodásra késztessem a nézőt” – mondja Hobo, aki a bemutató óta bejárta az egész országot és a határon túli magyarlakta vidékeket is, és több, mint négyszázötven alkalommal tolmácsolta a költő gondolatait.

 

Közreműködők

József Attila verseit elmondja Földes László Hobo
Zene - Hárs Viktor, Márta István, Nagy Szabolcs
Rendező - Vidnyánszky Attila 

ATEMPO.sk