A Budapest Jazz Orchestra koncertje Füleken - Zenés évszakok

A Budapest Jazz Orchestra koncertje Füleken - Zenés évszakok

2021. június 20-án, vasárnap 18.00 órakor a világhírű Budapest Jazz Orchestra zárja a Zenés évszakok sorozatot Füleken a Városi Művelődési Központban.

A Dunához kapcsolódó vetített háttérbeli fotók és videók teszik a koncert zenei élményét varázslatossá.

 

TOVÁBBI RÉSZLETEK

 

Az 1998-ban megalakult Budapest Jazz Orchestra Magyarország első professzionális big bandje. A zenekar dinamikus fejlődése során mára a kortárs zene világszinten is elismert reprezentálójává nőtte ki magát. Állandó résztvevője a hazai és külföldi jazz fesziváloknak: az egyetlen magyar big band, amely meghívást kapott a legrangosabb fesztiválokra, továbbá rangos hazai művészeti fesztiválok állandó résztvevője. A BJO munkássága során számos nemzetközileg elismert művésszel dolgozott együtt, mely által nemzetközileg is elismert big banddé vált. A Budapest Jazz Orchestra muzsikusai nem csak professzionális jazz muzsikusok, de többen közülük jelentős eMeRTon-, illetve Artisjus-díjakkal elismert művészek is.

Ősbemutatók tekintetében a koncertek célja bemutatni a Budapest Jazz Orchestra tagjainak és más kortárs szerzőknek műveit és hangszereléseit, többek között Oláh Kálmán, Szakcsi Lakatos Béla, Eötvös Péter, Csejtei Ákos, Hárs Viktor, Binder Károly, Tommy Víg, Vukán György, Wolf Péter, Zsoldos Béla, Malek Miklós alkotásait.

 

A zenekar a füleki koncert első felében Col Legno 2019 nyarán bemutatott A Duna című művét adja elő. A zeneszerző a Duna szerelmeseként befogadható, ugyanakkor igényes zenén keresztül mutatja be legnagyobb folyamunkat. Az eklektikus zenéjű alkotásban gyönyörű hidak, jégtörő hajók, vízparti padok, egykori hajómalmok, érdekes legendák, sorsdöntő csaták, szent helyek, ókori maradványok és lenyűgöző panorámák elevenednek meg. A swing korszaktól a modern megszólalásokig széles skálán mozgó big band koncert zenei élményét a Dunához kapcsolódó vetített háttérbeli fotók és videók teszik varázslatossá.

A BJO koncertjének második felében big band világslágereket játszik a közönségnek olyan szerzőktől, mint Quincy Jones, Gordon Goodwin, James Morrison, illetve Matt Harris.

 

Belépődíj 3 euró. Mindenkit szeretettel vár a rendezőség. Az esemény az aktuális járványügyi szabályoknak megfelelően kerül megrendezésre. 

ATEMPO.sk