Lilienn & Kónyai Tibor Duó - 7. Több mint szomszéd - Magyar Kulturális Hét Pozsonyban

2021. június 20-án, vasárnap folytatódik a Magyarország pozsonyi nagykövetsége és a pozsonyi Magyar Kulturális Intézet által szervezett Több mint szomszéd – Magyar Kulturális Hét Pozsonyban rendezvénysorozat.

Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. Az esemény az aktuális járványügyi szabályoknak megfelelően kerül megrendezésre.

 

Program 

Június 20. (vasárnap)

16.00–19.00 Lilienn & Kónyai Tibor Duó

Egy kivételes énekesnő és egy virtuóz zongorista: Lilienn és Kónyai Tibor. Duójuk a lélek derűjét viszi színpadra. Zenei repertoárjuk rendkívül színes. Felemelő és örömébresztő előadásukban jazzstandardok, különböző jazzesített műfajok és energikus latin dallamok szólalnak meg, a múlt század 20-as éveitől napjaink dalainak fűszerezett hangulatú feldolgozásáig.

16.00 BAROSS GÁBOR ÉS POZSONY – előadás a Pozsonyi Kifli Pt. Szervezésében /A Vörös Rákhoz lapolvasó (Letná čitáreň U červeného raka)/

Milyen szerepe volt a magyar kormányban többször is miniszteri tisztséget betöltő – egyebek mellett a közlekedésügyi tárcáért felelős – Baross Gábornak Pozsony modernizálásában? Miként tükröződtek érdemei a város emlékezetében? Hogyan építették és adták át a Ferenc József hidat (a mai Öreg hidat) és hogyan működött az ún. bécsi villamos? Az előadás ilyen és ezekhez hasonló kérdésekre keresi a választ. Roman Delikát idegenvezető, Városi Tömegközlekedés és Regionális Közlekedés Barátainak Klubja (Klub priateľov mestskej hromadnej a regionálnej dopravy) – alelnök, a Pozsonyi Kifli Polgári Társulás tagja Korpás Árpád idegenvezető, a Pozsonyi Kifli Polgári Társulás alelnöke Tolmácsolás biztosított.

ATEMPO.sk