A folyó balladái - a Jóvilágvan és a TooFar lemezbemutató koncertje Párkányban

A folyó balladái - a Jóvilágvan és a TooFar lemezbemutató koncertje Párkányban

2021. július 24-én, szombaton este a Jóvilágvan mutatja be 4. lemezét A folyó balladái címmel Párkányban, a régi kompkikötőben. A koncert vendége a TooFar zenekar, akik szintén új albumukkal érkeznek.

A belépődíj 10 euró. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. A rendezvény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

A folyó balladái – Bokor Réka a Jóvilágvan érkező negyedik albumáról (+VIDEÓ)

 

A Jóvilágvan egy hattagú szlovákiai pop-rock zenekar, amely 2007-ben alakult Párkányban, Dél-Szlovákiában.
A névválasztás Monique Besten holland művésznő egy installációjához fűződik, amikor a párkányi Hídőr projekthez csatlakozva több ezer post-stick lapra a „jó világ van“ szót írta és különböző helyekre ragasztotta a városban. A zenekar épp ebben az időben keresett nevet és az utcán sétálva belebotlott ezekbe a jegyzetlapokba, s a századik cédula után a névválasztás már-már sorsszerűnek mutatkozott. Gyakran használják a nevet kis betűvel, ami a szarkasztikus jelentésre utal. A zenekar eddig kizárólag magyar nyelvű dalokat írt.

2014-ben a zenekar „Melyiké vagy?" című dala lesz a Gombaszögi Nyári Tábor himnusza. Több akusztikus, minimalista-elektronikus koncertprogramot készít.
2015-ben a „Levegő“ c. dalukat a Harmónia – Szlovákiai Magyar Zenei Díj az Év dala kategóriában 2015 a legjobbnak ítéli. Ez szintén a Gombaszögi Nyári Tábor indulója lesz, egy all-star projekt része, tizennégy vendégzenésszel közreműködve.

 

A párkányi TooFar 2019 tavaszán jelentkezett debütáló EP-jével a "Fogd fel"-lel, ami a RiverFlow Stúdióban készült. Első videóklipjüket a "Mindenki helyett" c. dalhoz forgatták. A zenekar stílusában ötvözi a punk-rock, pop és a modern metal elemeit, olykor zúzós droppokkal, máskor elszállós elektronikával keverve.

Program

20.00 TooFar lemezbemutató
21.30 JVV lemezbemutató
23.00 feltámadás, ölelések, fürdőzés a Dunában

ATEMPO.sk