Páholy 25 - Klemen Terézia Lehár Ferencről Miskolcon

2021. június 29-én, kedden 17.00 órakor folytatódik a Páholy 25 – a zenei, a színházi, az irodalmi és a társasági élet szereplői a 19. században című rendezvénysorozat a Miskolci Színészmúzeum -Thália-házában.

Ezúttal az előadás átvezet a XX. századba. A század végén diadalútjára induló Lehár Ferenc művészetéről esik majd szó, mint a magyar operett első világszínvonalú és nemzetközi elismerést kiváltó zeneszerzőjéről. Lehárra is érvényes a ,,műfajteremtő” jelző: bár a XIX. századi stílusán nevelkedett és indult el pályáján 1888-ban, ám idővel új utat nyitott a nyugat-európai operett történetében.

Az életmű megismerését segíti Klemen Terézia, az észak-komáromi székhelyű Lehár Ferenc Polgári Társulás elnöke, akinek a közelmúltban jelent meg Margitay Zoltánnal közösen írt Az Operettkirály - Lehár Ferenc életútja c. kötete. 

A rendezvényjegyek ára 1000 és 500 aorint, a bérlet ára 5000 és 3000 forint. Mindenkit szeretettel vár a rendezőség. Az esemény az aktuális járványügyi szabályoknak megfelelően kerül megrendezésre.

ATEMPO.sk