Emigránsok – előadás a Komáromi Jókai Színházban - Csokonai bérlet

Emigránsok – előadás a Komáromi Jókai Színházban

2021. augusztus 7-én, szombaton 19.00 órától Sławomir Mrożek Emigránsok című darabja kerül bemutatásra a Komáromi Jókai Színházban. Az előadása a Csavar Színház, a Soproni Petőfi Színház és a Váci Dunakanyar Színház produkciója.

Belépés Csokonai bérlettel, belépődíj 15 euró. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. A rendezvény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

 

Mrożek drámája húsba vágó és lélekbe markoló kérdéseket feszeget a hazájukat különböző okokból elhagyó emberekről. Valahol idegenben, egy föld alatti pincében élő értelmiségi figura és egy munkás sorsát mutatja meg az előadás a szabadság és a rabság kérdéskörét járva körül, felvillantva az emigrációs lét fájdalmas igazságait. A  árhuzamos magányban élő két ember sorsának ábrázolása közben az író valójában egyik figurának sem ad teljes mértékben igazat: hol az egyikük, hol a másikuk igazságát érzi erőteljesebbnek a néző. Sławomir Mrożek darabja különösen aktuális ma, amikor világjelenségként éljük meg, hogy emberek sokasága más országokban igyekszik a jobb élet reményében boldogulni, új identitást találni.

 

Szereplők:

A.A. - Kis Domonkos Márk (Jászai-díjas)
X.X. - Gál Tamás (Jászai -díjas)

Díszlet- és jelmeztervező: Gyarmathy Ágnes m.v.
Rendező: Pataki András (Jászai -díjas)

ATEMPO.sk
Fotó: Soproni Petőfi Színház