Scapin furfangjai - a Dramatic Art Műhely előadása Esztergomban

2021. augusztus 7-én, szombaton 21.00 órakor az Esztergomi Várszínházban mutatja be a Dramatic Art Műhely Moliere: Scapin furfangjai című vígjátékát egy részben, Karinthy Ferenc fordításában.

A belépő 2 000 forint. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. A rendezvény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

 

„Baj nélkül nincs élet.”

Nápoly kikötőjében Scapin megtudja, hogy a két fiatal szerelmespár igen nagy bajban van, természetesen a hű szolga, aki drukkol a fiataloknak, nem tehet mást, mint segít, hogy a szőrős szívű atyák is meglágyuljanak a csemeték szerelmi tervei iránt. Természetesen ez nem megy olyan könnyen. Ezért Scapin minden cselt és trükköt bevet, hogy sikerre vigye az ügyeket.

Moliére egyik utolsó darabja a Scapin furfangjai rendkívül lendületes és sziporkázó mű. A nyelvi leleményen túl, amit Karinthy Ferenc fordításában élvezhetünk, természetesen a helyzetkomikumnak is nagy szerepe van. Nem beszélve arról, hogy a kisebb-nagyobb emberi hibák milyen remek lehetőségeket adnak a játéknak és a furfangok kieszelésének.

 

Szereplők

Argante, Octave apja – Varga Zoltán
Géronte, Leander apja – Szatmári György
Octave, Argante fia, Jácint szerelmese – Martinkovics Máté
Leander, Géronte fia, Zerbinette szerelmese – Georgita-Máté Dezső
Zerbinette, Leander szerelmese – Kulcsár Viktória
Jácint, Octave szerelmese – Ács Petra e.h.
Scapin, Leander szolgája – Pál András
Szilveszter, Octave szolgája – Takátsy Péter

Alkotók

Látvány - Michac Gábor
Mozgás - Takátsy Péter
Fény - Markó Zsolt
Dramaturg - Cseicsner Otília
Zene - Csordás Gábor, Horányi Juli
Rendező - Dénes Viktor

ATEMPO.sk