Az operettkirály: Lehár Ferenc életútja - zenés könyvbemutató Sopronban

Az operettkirály-Lehár Ferenc életútja - könyvbemutató

2021. augusztus 11-én, szerdán 18.00 órakor kerül sor Klemen Terézia és Margitay Zoltán ‘Az operettkirály - Lehár Ferenc életútja’ című könyvének zenés bemutatójára Sopronban, a Lenck-villa kertjében.

Közreműködik Klemen Terézia, a könyv Pro Urbe-díjas, komáromi társszerzője mellett Baranyi Ferenc Kossuth- és József Attila-díjas költő, író, műfordító, Nagy Ibolya operettprimadonna és Jenei Gábor színész, operett- és musicalénekes szereplése teszi különlegessé, az utóbbiak a zeneszerző operettjeinek dalaiból mutatnak be válogatást.

A belépés ingyenes. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. A rendezvény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

 

„E művünk hiánypótlást is szolgál, hiszen magyar nyelven eddig egyetlen átfogó kötet sem jelent meg a 150 évvel ezelőtt született zeneszerző, operettkomponista, karmester munkásságáról. Igaz, hogy vannak róla szóló, német nyelvű és németből magyar nyelvre fordított könyvek, valamint Szénássy Zoltán helytörténészünk kevésbé vaskos kötete is megemlítendő.”

Én arra törekedtem, hogy a Mester életművének időtállóságát bizonyítsam be, valamint azt is, hogy a világ legjelentősebb zenei színpadjain, New Yorktól, Londonon át, Sydney-ig még manapság is nagy sikerrel, teltházas operaházakban játsszák a Lehár-műveket, tehát a szerző és operettjei napjainkban is egyaránt divatosak“ - indokolta Az operettkirály megírását Klemen Terézia.

ATEMPO.sk