Operaest a betléri kastélyban Bodor Évával és Tóbisz Titusszal

2021. augusztus 14-én, szombaton 18.00 órakor Andrássy-Kaunitz Eleonóra emlékére opera estet rendeznek a betléri kastély udvarán.

Az est fellépői Bodor Éva és Tóbisz Titusz operaénekesek lesznek. Zongorán kisér Júlia Grejtáková.

A belépődíj tetszőleges. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. A rendezvény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

 

Bodor Éva a pozsonyi Állami Konzervatóriumban tanult, jelenleg a Pozsonyi Színművészeti Főiskola hallgatója. Számos rangos nemzetközi díjat nyert, és a 2020/2021-es évadban jelentős karriert futott be Edita Gruberová operadívával való alternációban, és ezzel egyidejűleg debütált Erzsébet királynő szerepében a Kassai Állami Színház Roberto Devereux (Gaetano Donizetti) című operában. Eddigi legnagyobb sikere a Bécsi Állami Operaházban való debütje, ahol lehetősége lesz arra, hogy az Éj királynője (Varázsfuvola - W. A. Mozart) karakterét és Konstanzt alakítja az Szöktetés a szerájból című operában.

A gömöri Tóbisz Titusz jelenleg a legismertebb felvidéki magyar operaénekes. Egy igazi hőstenor, aki énekelt már népdalt, rockot, metált, musicalt és operettet is. Titusz 2012-ben elnyerte az Év hangja-díjat, 2018-ban megkapta a Harmónia - Szlovákiai Magyar Zenei Díjat, 2019-ben pedig ott volt a Dosky-díj jelöltjei között is. Idén rangos állami kitüntetést kapott a színház- és táncművészet terén nyújtott kiemelkedő eredményeiért. Ezek közül is kiemelték a Nyomorultak című opera Jean Valjean

Kaunitz Eleonóra grófnő (1862–1936), aki cseh-osztrák származású volt,gróf Andrássy Géza felesége volt. Nagyon hamar beilleszkedett a magyar arisztokrácia környezetébe és az ország egyik legcsodáltabb hölgye lett. A zene iránti szeretetét, amelyet több helyen az irodalomban is említenek, számos kotta bizonyítja a betléri Andrássy kastély gyűjteményében. karakterének megformálását, valamint a Kassai Állami Operaház színpadán bemutatott szerepeinek magas művészi szintű előadását.

ATEMPO.sk