Hyppolit, a lakáj - a Turay Ida Színház előadása Dunaszerdahelyen

2021. augusztus 26-án, csütörtökön 19.00 órakor a dunaszerdahelyi Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban a Turay Ida Színház bemutatja a Hyppolit a lakáj című zenés vígjátékot Mikó István rendezésében.

A belépő 16 euró. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. A rendezvény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

 

Schneider Mátyás fuvarozó egyik napról a másikra sikeres lesz. Gazdagságát azonban megkeseríti, hogy felesége egy grófi lakájt szerződtet, mert nagypolgári életet akar élni. Az arisztokrata családoknál szolgáló Hippolyt megjelenése az újgazdag Schneider-házban számos nevettető, mulatságos helyzetre ad alkalmat. A pedáns komornyik mellett további bonyodalmakat okoz Nagy András mérnök, aki szerelmes Terkába, ezért inkognitóban dolgozik a cégnél, hogy a főnök lánya közelében lehessen. Schneiderné azonban már kinézett Terkának egy “jó partit”: Makátshoz, a jó családból származó udvarlóhoz akarja adni. A dolgok persze - ahogy egy jó vígjátékhoz illik - a végén szépen elrendeződnek, s otthon a nézők nagy része nevetve idézi fel a ma már klasszikus mondatot: „holnaptól a hagymát is hagymával eszem”.

Alkotók

Szerzők: Eisemann Mihály, Zágon István, Nóti Károly
Színpadra alkalmazta - Vajda Anikó és Vajda Katalin
Díszlet, jelmez - Darvasi Ilona
Koreográfus - Borbély Krisztina
Rendezőasszisztens - Vass János Pál
Rendező - Mikó István (Érdemes művész, Jászai Mari-díjas)

ATEMPO.sk