Zene a fák alatt - Varjos koncert és filmvetítés Nagymegyeren

2021. augusztus 27-én, pénteken 19.30-tól a nagymegyeri termálfürdő sétányának parkjában a Varjos zenekar ad koncertet, majd a Loving Vincent című filmet lehet megtekinteni a SNITT Zene a fák alatt sorozata keretében.

Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. A rendezvény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

 

Program

19.30Varjos zenekar koncert

A zenekar céljául a Kárpát-medence népi kultúrájának bemutatását tűzte ki, a XX. századi népzenei gyűjtések, illetve saját tapasztalataik alapján. Elsősorban a felvidéki magyarság népzenei anyagát játssza, de előadásukban hallhatóak a mai Magyarország és Erdély területéről származó dallamok is.

20.30 Loving Vincent (2017) - filmvetítés

A Loving Vincent a világ első teljes egészében kézzel festett animációs filmje, amelyben minden egyes képkockát (65.000 db!)festőművészek készítettek, olajjal, vászonra, ahogy maga Vincent Van Gogh festette volna.
A heroikus vállalkozás, mely 2011-ben kezdődött, az angol Hugh Welchman és felesége, a lengyel Dorota Kobiela filmje, Van Gogh lenyűgöző világában játszódik. Több ezer festményen keresztül elevenednek meg életének legismertebb helyszínei és megfestett figurái, miközben világ egyik legkedveltebb festőjének, Vincent Van Gogh-nak ellentmondásos életét és halálát vizsgálja a film. Kibontakozik az utolsó napok drámája és végre fény derül rejtélyes halálának körülményeire.

ATEMPO.sk