A Szentegyházi Gyermekfilharmónia ad koncertet Esztergomban

2021. augusztus 30-án, hétfőn 19.00 órakor az esztergomi ferences templomban ad koncertet a Szentegyházi Gyermekfilharmónia Haáz Sándor karnagy vezetésével.

A Szentegyházi Gyermekfilharmónia iskolai gyermek-énekkarból és gyermekzenekarból alakult zenei együttes. Az együttest Haáz Sándor tanár 1982-ben alakította meg, egyesítve az erdélyi, Hargita megyei Szentegyháza 1. számú (ma Mártonffi János nevét viselő) általános iskolájának kórusát és az elsősorban fúvósokból és vonósokból álló zenekarát. A Gyermekfilharmónia nevet 1983-ban vette fel az együttes.

A Gyermekfilharmónia elsődleges feladatának tekinti a nemzeti, főként a székely kultúra ápolását, a helyi zenei hagyományok őrzését és közvetítését. Az együttes vezetése emellett pedagógiai célokat is követ: tudatában van annak, közös éneklések és zenélésnek mekkora szerepe van a gyermekek érzelmi és jellembeli fejlődésében, a helyi közösség-teremtésben.

A belépés díjtalan. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. A rendezvény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

ATEMPO.sk