Jóvilágvan és MoJazzter koncert Budakalászon

Jóvilágvan és MoJazzter koncert Budakalászon

2021. szeptember 17-én, pénteken 19.00 órakor a budakalászi Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár színpadán ad koncertet a Takáts Eszter MoJazzter és a felvidéki Jóvilágvan zenekar.

Az est vendége Müller Péter Sziámi és Polgár Péter dalszerző-gitáros.

A belépő elővételben 2000 forint, helyszínen 2500 forint. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. A rendezvény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

 

Takáts Eszter MoJazzter (a zalai formáció)

A zenekar 2020-ban alakult a pandémia ideje alatt, Monostori János zeneszerző-billentyűs-kőfaragó, és Takáts Eszter dalszerző-előadóművész közös alkotói munkája során.

A formáció felállása

Takáts Eszter - ének
Monostori János - billentyű, vokál
Salamon Attila - ritmus- és szóló gitár (akusztikus, és elektromos is)
Márton Zsuzsanna - fuvola, vokál
Koller László - basszusgitár
Radics Igor - dob

Vendégük Müller Péter Sziámi és Polgár Péter dalszerző-gitáros.

A repertoárt Eszter eddigi dalaiból, és a közösen írottakból válogatták a művészek, teljesen megújult, friss, és kreatív hangszerelésben. Augusztustól végre koncertekre is sor került, Eszter pluszban programszervezőként is sikeresen részt vesz a zalai, göcseji életben (aktuálisan Deák Ferenc Megyei Könyvtár, VMK, Szentkozmadombja és a környező településeken).

 

A Jóvilágvan 15 éve működik a felvidéki Párkányban, jelenleg a legnépszerűbb underground banda Felvidéken. Hisz az őszinte, mondanivalóval bíró dalok erejében, célja, hogy kifejezzen és inspiráljon. 2021 júliusában jelent meg negyedik lemezük, A folyó balladái, mely óriási mérföldkő a zenekar életében. Dalaik népzenei ihletettségükkel, mély szimbolikával bíró dalszövegeikkel és pszichedéliára feszített poprock hangzásukkal sodornak el. (A pszichedelia kifejezés jellemzi az 1960-as években kialakult, a világ fejlettebb, szabad részét, legfőképp Észak-Amerikát meghódító életformát, divatot és kulturális irányzatot, amelynek oly mértékben sikerült kinőnie a szubkultúra státuszt, hogy manapság a korszakot is pszichedelikus 60-as éveknek, vagy hippi korszaknak nevezik.- A szerk.)

ATEMPO.sk